Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Excuse me Mr. Mayor… !!

Με αφορμή τα όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν το τελευταίο διάστημα για το ακτοπλοϊκό δεχτήκαμε διάφορα μηνύματα να μεταβιβάσουμε. Αλλά τα περισσότερα είναι οι συνηθισμένες ερωτήσεις, δηλαδή αυτές που έχουμε όλοι! Θα δούμε καράβι το καλοκαίρι; Θα αγοράσουμε πλοίο; Θα … θα … θα…!!!  Τα έχουμε συζητήσει εξάλλου πολλές φορές και δυστυχώς φοβάμαι πως θα τα πούμε και πολλές φορές ακόμα στο μέλλον. Τα κακό είναι πως τώρα είμαι εδώ … στην Κάλυμνο δηλαδή … και τα παρακολουθώ τα πράγματα, αν όμως έχουμε ακόμα ένα καλοκαίρι χωρίς καράβια φοβάμαι πως ούτε εγώ αλλά ούτε και πολλοί άλλοι Καλύμνιοι θα έχουν μείνει εδώ για να το συζητάμε το ακτοπλοϊκό πάλι το επόμενο χειμώνα πάλι.
Και έρχομαι στο πολύ σωστό ερώτημα το φίλου μας από το εξωτερικό…
Συγγνώμη κύριε Δήμαρχε αλλά απ’ ότι καταλάβαμε από τις διάφορες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο και στο ιντερνέτ, συμφωνήσατε με μια εταιρία (BLUE STAR) να κάνετε κάποιες μετατροπές στο λιμανάκι το μικρό (το έξω λιμάνι εννοεί) για να μπορούν τα πλοία τις εταιρίας να προσεγγίζουν την Κάλυμνο! ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;;; Σε λίγο θα μπει το Πάσχα! Πότε θα ξεκινήσετε λοιπόν; Μετά το Πάσχα;; Και πότε θα έχετε τελειώσει με το καλό;; Μήπως στα μέσα του καλοκαιριού, τότε που θα είναι ήδη δρομολογημένα τα πλοία αλλού;;  ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ!!
Τελικά έχει ή δεν έχει δίκιο ο φίλος μας;; Δεν θα έπρεπε να είχαμε αρχίσει τις εργασίες;

Πηγή :  http://www.kalymniansvoice.gr

Κολυμβητήριο Καλύμνου – Εκτός Λειτουργίας τους περισσότερους μήνες.

Όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε πως για το Κολυμβητήριο Καλύμνου δεν έχει να βρεθεί λύση. Άλλο ένα έργο ανάπτυξης και πολιτισμού που σιγά-σιγά φθείρετε και περνάει στα αζήτητα! Είδαμε να γίνονται κάποιες προσπάθειες να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το κολυμβητήριο μας έστω και κάποιους μήνες το καλοκαίρι  αλλά με λύπη σας λέω πως δεν αρκεί!









ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO...
Σε μια εποχή που η Κω παλεύει να βρει τελικά που θα κάνει κολυμβητήριο εμείς που το έχουμε δεν το αξιοποιούμαι. Ο λόγος και εδώ απ’ ότι λένε οι ιδικοί είναι και πάλι οικονομικός.  Βέβαια αν λειτουργούσε σωστά ίσως να μπορούσαμε να οργανώσουμε και κανένα αγώνα στο Κολυμβητήριο Ολυμπιακών Διαστάσεων.  Ίσως ακόμα και να ενοικιαστεί σε διάφορες ομάδες για προπόνηση.

Τελικά δεν αρκεί μόνο να γίνει ένα έργο αλλά να πρέπει να υπάρχουν οι μηχανισμοί και οι άνθρωποι αυτοί που θα μπορέσουν να τα λειτουργούν και να τα συντηρούν. Διαπιστώνουμε με λύπη πως στην Κάλυμνο μάλλον δεν έχουμε και πολλούς ικανούς ανθρώπους και σίγουρα δεν έχουμε τους μηχανισμούς που να επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία έργων σαν το Κολυμβητήριο.
Ας το δουν οι αρμόδιοι το θέμα πριν μετατραπεί σε άλλο ένα εγκαταλειμμένο χτίριο για πρεζόνια αντί για χώρο άθλησης των παιδιών μας. Όσο και να προσπαθούν οι υπεύθυνοι του αθλητισμού του Δήμου δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα παραπάνω απ’ ότι  έχουμε δει μέχρι τώρα (4-5 μήνες  λειτουργίας). Πρέπει να δοθεί λύση από παραπάνω!
Στο βίντεο του ρεπορτάζ επιλέξαμε να σας δείξουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Την θετική πλευρά με τα καλοκαιρινά πλάνα τραβηγμένα σε μια περίοδο λειτουργίας του κολυμβητηρίου από τον KALYMNOS WEB . Αλλά και την αρνητική πλευρά με πλάνα τραβηγμένα μόλις σήμερα, λίγες μέρες πριν την άφιξη των πρώτων τουριστών στο νησί μας. Πλάνα ερημιάς από ένα «εκτός λειτουργίας» κολυμβητήριο!!

Πηγή :  http://www.kalymniansvoice.gr
 
 

Διακοπή των δρομολογίων προς ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ-ΚΑΣΟ-ΛΕΡΟ, την 31/3/2010, δηλαδή την Μ. Τετάρτη!

Χωρίς δρομολόγια αεροπλάνων θα μείνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, πολλά από τα νησιά της Δωδεκανήσου, αφού οι διαβουλεύσεις και οι άγονοι διαγωνισμοί δεν έχουν ολοκληρωθεί!
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από τους Δωδεκανήσιους της Αττικής οι οποίοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν τα νησιά την περίοδο αυτή, για τον εορτασμό του Πάσχα.
Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, προέβη σε έντονη διαμαρτυρία, ευελπιστώντας ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα.
Η διαμαρτυρία στάλθηκε συγκεκριμένα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ρέππα, στον υφυπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη, στους βουλευτές Δωδεκανήσου καθώς και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ κοινοποιήθηκε επίσης στο νομάρχη Δωδεκανήσου και σε όλους τους δημάρχους του νομού.
Συγκεκριμένα, στη διαμαρτυρία της, η Ομοσπονδία Δωδεκανησίων αναφέρει τα εξής:

“Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι απανταχού Δωδεκανήσιοι προγραμματίζουν να περάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.
Δυστυχώς όμως, για άλλη μια χρονιά, υπάρχει ένα αντικειμενικό αδιέξοδο, που όχι μόνο
απογοητεύει τους συμπατριώτες μας, αλλά δημιουργεί και καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες στην κοινωνία των νησιών μας.
Αυτό το αδιέξοδο δημιουργείται από την διακοπή των δρομολογίων προς ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ-ΚΑΣΟ-ΛΕΡΟ, την 31/3/2010, δηλαδή την Μ. Τετάρτη!
Οι πρώτες «κραυγές» αγανάκτησης έφτασαν στα αυτιά μας από τους Δωδεκανήσιους του εξωτερικού, οι οποίοι προγραμματίζουν έγκαιρα τις διακοπές τους, αψηφώντας την οικονομική κρίση που περνάμε όλοι, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για το νησί τους.
Κι ενώ καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις όποιες προσωπικές και οικονομικές δυσκολίες έχουν, έρχονται οι Έλληνες «συναρμόδιοι» να δηλώνουν αδιάφορα, ότι μετά την 31/3/2010, δεν έχει ακόμη δοθεί άδεια για δρομολόγια για πολλούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων τα νησιά που αναφέρουμε παραπάνω.
Δηλαδή, δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε στην αφόρητη καθημερινότητά μας, δεν μας «αφήνετε» ούτε να περάσουμε τις ημέρες του Πάσχα στο νησί μας;
Πότε περιμένετε να ανακοινωθούν τα δρομολόγια; Ήδη «χάθηκαν» οι συμπατριώτες του εξωτερικού, πρέπει να αποτρέψουμε και όσους από τους 150.000 Δωδεκανήσιους της Αττικής θέλουν να επισκεφτούν το νησί τους;
Στο σημείο αυτό, ας αναλογιστεί κανείς, και την κατάσταση στην ακτοπλοϊκή επικοινωνία με τα νησιά μας, που κάθε άλλο, παρά ενθαρρύνει την μετακίνηση υποψηφίων επισκεπτών…
Με την ευθύνη λοιπόν της εκπροσώπησης του μεγαλύτερου μέρους της Δωδεκανησιακής παροικίας στην Αττική, η Ομοσπονδία μας καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να ασχοληθούν με το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη:
- Τα ατελείωτα «σίριαλ» των διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές.
- Την υποχρέωση της Πολιτείας για καθιέρωση συνθηκών ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών, μεταξύ των πολιτών, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πειραιάς, 5 Μαρτίου 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο”.
Πηγή : Ροδιακή

Στο συνεδριακό χώρο της Ι.Μ. Αγ. Σάββα θα συνεδριάσει τη Κυριακή το Επαρχιακό συμβούλιο παρουσία όλων των βουλευτών του Νομού …

Για να πούμε την αλήθεια ζητήθηκε από την Έπαρχο η παραχώρηση της Αίθουσας όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο . Όμως για ο κ. Ρούσσος αρνήθηκε να τη παραχωρήσει για την συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβούλιου!

 Ο λόγος ; Μα απλά “του κακοφάνηκε” που στο κάλεσμα της Έπαρχου οι Βουλευτές του Νομού ήρθαν όλοι ενώ στο κάλεσμα για το ΧΥΤΑ και για το πλοίο δεν ήρθαν.
Εμ οι άνθρωποι που ξέρουν να φέρονται  και δεν αποκλείουν ανθρώπους από τα κοινά συσπειρώνουν όλους …




Πηγή : http://kalymnos.wordpress.com/

Συσπειρώνονται Καλύμνιοι της Κω , στα σκαριά Σύλλογος …

kos (2) Όσοι θελήσουν να συπειρωθούν γύρω από την νέα κίνηση Καλύμνιων της Κω , πληροφορίες και τηλέφωνα υπάρχουν στην παρακάτω επυστολή..
Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλαν
ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩ
Φίλες και φίλοι,
Όλοι  πλέον κατανοούμε και βλέπουμε καθημερινά τον αριθμό των Καλυμνιων που εργάζονται στο νησί της Κω να αυξάνεται, τα προβλήματα και η ανεργία στην ιδιαίτερη μας πατρίδα μας ανάγκασαν τους περισσότερους να γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες και να βρούμε καταφύγιο στο γειτονικό νησί.

Ο καθένας μέσα από την εργασία  του κατάφερε να δημιουργήσει και  να εξελιχθεί, ωστόσο παρόλο που είμαστε  πάρα πολύ αυτοί που ζουν και εργάζονται στην Κω ποτέ δεν έχει γίνει κάποια οργανωμένη προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε κάτι συλλογικό, ένα φορέα(ή σύλλογο) που να μας αντιπροσωπεύει και να έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προκύπτουν στην κοινότητα των Καλυμνιων  της Κω.
Πιστεύουμε ότι η στιγμή αυτή έχει φτάσει και οι συνθήκες είναι οι πλέον ωριμότερες ώστε να δημιουργήσουμε εκ θεμελίων κάτι που να ανήκει σε όλους εμάς,η δύναμη της οργανωμένης συλλογικότητας μπορεί να καταφέρει πολλά.
Τα προβλήματα και οι ανάγκες της κοινότητας μας θα βρουν επιτέλους ένα  αξιόπιστο δίαυλο επικοινωνίας και έκφρασης.
Αναλογιζόμενοι όλα τα προαναφερόμενα, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τον καθένα σας ξεχωριστά και όλους μαζί σε προσπάθεια να καταφέρουμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε πάνω στην ιδέα αυτή. Είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι που θα συμβάλει στο κοινό καλό όλων μας.
           Με εκτίμηση
  Χριστίνα. Θ.Σπλαγκουνια , Θεμελινα Χουρδα-Γερασκλη , Ανδρεας.Θ.Βαβλης, Δημητρης.Θ.Κουλλιας, Μιλτιαδης.Μ.Ζωιδης
Τηλ επικοινωνίας: 6945406484,6945588364,2242025012.
Email: zoidis77@yahoo.gr , info@vavlis.gr


Πηγή : http://kalymnos.wordpress.com

Προετοιμασίες για την εορτή του Αγ. Σάββα

Σιγά Σιγά ολοκληρώνονται οι ετοιμασίες στην Ιερά Μονή Αγ. Σάββα εν όψη της εορτής του Αγίου.
Πολύς κόσμος αναμένεται για να προσέλθει στον εορτασμό του Αγίου στην Κάλυμνο από τα γύρω νησιά.
Μεταξύ άλλων και  η ΈΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ Ρόδου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» διοργανώνει εκδρομή . Η εκδρομή θα είναι διήμερη για τις  21 και 22 Μάρτη στην Κάλυμνο , για το προσκύνημα   του Αγιου Σαββα εν Καλύμνω.
(πληροφορίες στα 6974420572 &ι 6932433232 )




Πηγή :  http://kalymnos.wordpress.com

«Πράσινο φως» για τα ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ


Η επένδυση 80 εκατ. δολαρίων της ΑirSea Lines, στο οποίο μετείχαν και Καναδοί επενδυτές, προέβλεπε την επένδυση περίπου 80 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη ενός στόλου 50 υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο. Όπως βέβαια  και τη δημιουργία βάσεων συντήρησης και υποστήριξης του μέσου αυτού σε διάφορα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας . Προβλεπόταν βέβαια επίσης ότι εντός του πρώτου έτους λειτουργίας θα έπρεπε  να πετούν στην Ελλάδα τουλάχιστον έξι υδροπλάνα, αντί των δύο – τριών που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια!

Αντί για αυτό μάλλον  “γνώρισαν το Ελληνικό Δημόσιο” … !
Πάντως , Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες, προς διαβούλευση, αλλάζει το υπάρχον σκηνικό διορθώνοντας τα κακώς κείμενα των δύο ισχυόντων νόμων και της σχετικής ΚΥΑ.
Στην Κάλυμνο υπάρχει ήδη αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, όπως και στην Πάτμο και Ίο στο Αιγαίο καθώς καί σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Είναι γνωστό πως  η λειτουργία των υδατοδρόμιων  σηματοδοτεί και την ουσιαστική πλατφόρμα καθιέρωσης του θεσμού που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων.
Το σημαντικό είναι πως σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Πατέλλη, πρώην accountable manager της AirSeaLines και υπόλογος διευθυντής της εταιρείας , γίνεται προσπάθεια αναβίωσης της εταιρείας εν όψει της επικείμενης υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος.
Περισσότερα όμως στην επιστολή του κ. Πατέλλη   την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω …

Πηγή: http://kalymnos.wordpress.com/

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...