Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Παράδειγμα Ελληνικού φιλότιμου από τον Ελληνικό Στρατό …

Για να αντικαταστήσει σκάφος Καλύμνιου μου βυθίστηκε κατά τη μεταφορά ασθενούς οπλίτη από τη Καλόλιμνο, ο αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος , του παρέδωσε καινούργιο ταχύπλοο σκάφος.
Σημειωτέον ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος , το ίδιο το βράδυ που έγινε το ατύχημα όπου χάθηκε το πρώτο σκάφος του συμπατριώτη μας Γιάννη Μαμουζέλλου , επικοινώνησε μαζί του και του υποσχέθηκε πως το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα αντικαταστήσει το σκάφος του που βυθίστηκε.
Σίγουρα είναι μια πράξη έντιμη και αξιοπρεπή εκ μέρους του στρατού μας , παράδειγμα προς μίμηση για το Ελληνικό Δημόσιο … 

Πηγή : http://kalymnos.wordpress.com

Σε όαση , κήπος της Εδέμ , έχει εξελιχθεί το μοναστήρι του Αγίου Σάββα

Χάρη στο μεράκι και το αεικίνητο των καλογριών της μονής του οσίου Σάββα όλο ο περίγυρος χώρος,   αλλά κυρίως ο εσωτερικός χώρος του μοναστηριού , είναι ένας παράδεισος..
Παντού λουλούδια και δέντρα ,   πτηνά διάφορα που σπάνια πλέον ακούμε στις αυλές των σπιτιών μας συνθέτων ένα πίνακα που θα το ζήλευε ακόμα και ο πιο λαμπρός  καλλιτέχνης …
Τυχεροί όποιοι μπορούν να φιλοξενηθούν στα λιγοστά ελεύθερα  κελιά της μονής που προορίζονται για τη φιλοξενία των πιστών που έρχονται να προσκυνήσουν τον Άγιο από τα γύρω νησιά.

Πηγή :  http://kalymnos.wordpress.com

Δώρισε το σπίτι της στο Δήμο, για να γίνει νηπιαγωγείο (VIDEO)

Η Καλυμνιά, από την ενορία της Παναγίας,  κ. Καλλιόπη Κουλλιά δώρισε στο Δήμο Καλυμνίων το σπίτι της, με το δεσμευτικό όρο να το λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο για τα παιδιά του Χωριού. Η υπογραφή των συμβολαιογραφικών εγγράφων της δωρεάς έγινε το μεσημέρι της 16.4.10, στο δημοτικό κατάστημα, παρουσία των ΜΜΕ (φωτο, από αριστερά: Κ. Κουλλιά, Γ. Ρούσσος, Μ. Γιαμαίος, Σ. Ρήγα).
Το σπίτι της δωρήτριας βρίσκεται σε πάροδο του δρόμου προς την Παναγία, μετά το καφενείο Μακρή. Το εμβαδόν του σπιτιού είναι 70τ.μ. και το επιπλέον οικόπεδό του 120τ.μ. Ο δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος, θέλοντας να ικανοποιήσει τη δωρήτρια, της επιφύλαξε ως έκπληξη, για την ώρα της υπογραφής, να ανακοινώσει στην ίδια και στα ΜΜΕ ότι την επομένη αμέσως, 17.4.2010, ο Δήμος αναθέτει στο μελετητή κ. Γ. Ρώτα να συντάξει μελέτη για την ανακαίνιση και διαρρύθμιση του σπιτιού με τις προδιαγραφές νηπιαγωγείου και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσει το έργο, τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Στο τέλος της σύντομης και λιτής εκδήλωσης για την υπογραφή της δωρεάς, η δωρήτρια κ. Καλλιόπη Κουλλιά αιφνιδίασε τον κ. δήμαρχο αλλά και τους δημοσιογράφους με το αυθόρμητο και γεμάτο συγκίνηση «ευχαριστώ» της προς τον κ. δήμαρχο, που αποδέχτηκε τη δωρεά και αμέσως προχωρεί στην αξιοποίησή της. Το «ευχαριστώ» της αυτό   η δωρήτρια να ευχαριστεί το Δήμο που δέχτηκε τη δωρεά!  -  ήταν ένα μάθημα ηθικής συμπεριφοράς προς πολιτικούς της μιζέριας και του αμοραλισμού.
Ο κ. δήμαρχος για την πλήρη ενημέρωση των ΜΜΕ και των πολιτών, πάνω στο χρονικό και τις διαδικασίες της δωρεάς, ανακοίνωσε τα εξής: ο ειδικός σύμβουλος του κ. δημάρχου κ. Μ. Γιαμαίος είχε αναλάβει την προώθηση των διαδικασιών για την σύντομη διευθέτηση των λεπτομερειών. Στα πρώρα στάδια εκκίνησης του θέματος βοήθησαν ο πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Σ. Ζερβός και η δημ. σ/λος κ. Ειρ. Χαλκίτη, ενώ στη σύντομη διεκπεραίωση της συμβολαιογραφικής τακτοποίησης βοήθησε η συμβολαιογράφος κ. Σ. Ρήγα. Ολους τους ευχαρίστησε θερμά ο κ. δήμαρχος.
Συμπληρωματικά, να σημειώσουμε ότι δίπλα στο σπίτι της κ. Κουλλιά υπάρχει ένα προς πώληση παλιό σπίτι, το οποίο, κατά πληροφορίες μας, ο Δήμος είναι διατεθειμένος να το αγοράσει, προκειμένου να εξασφαλίσει μεγαλύτερο ζωτικό χώρο και, εκτός από το νηπιαγωγείο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να ιδρύσει και βρεφονηπιακό σταθμό δίπλα στο νηπιαγωγείο. 


Πηγή :   http://www.argokalymnos.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...