Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Λαμπρός ο εορτασμός της Ορθοδοξίας στην ι. μητρόπολη

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας (13.3.11) γιορτάστηκε στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού με κάθε λαμπρότητα.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο οποίος ερμήνευσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα το νόημα του εορτασμού  της Ορθοδοξίας και εξήρε τη σημασία του ιστορικού και θρησκευτικού αυτού γεγονότος. Τη μεγάλη αυτή μέρα της Ορθοδοξίας  τίμησε με την παρουσία του και ο Στρατός διά του διοικητή του Συντάγματος Ευζώνων Καλύμνου κ. Βασ. Τσιάκου και του λοχαγού κ.  Γ. Μπίνα.


Μετά τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε η σύντομη ακολουθία για την αναστύλωση των εικόνων και εν συνεχεία η περιφορά των εικόνων γύρο από την εκκλησία. Προπορεύονταν οι άγιες εικόνες που έφεραν στα χέρια τους παιδιά, έπονταν ο συνταγματάρχης με εικόνα του Χριστού και ο λοχαγός με την εικόνα της Παναγιάς, και ακολουθούσε επικεφαλής του εκκλησιάσματος ο μητροπολίτης με τον εφημέριο της εκκλησίας, τον διάκονο και τους ιεροψάλτες.
 Μετά την επιστροφή στην εκκλησία η ακολουθία περατώθηκε με το Μέγα Προκείμενο «Τις Θεός μέγας», το οποίο  έψαλλαν οι χοροί των ιεροψαλτών και ο ιερός κλήρος.

ΠΗΓΗ : www.argokalymnos.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...