Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ολη η Κάλυμνος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (21 φωτο & 2 video) - παρατηρήσεις

Ο πολύ καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία στους Καλύμνιους να κατακλύσουν την παραλιακή λεωφόρο προς Αγ. Στέφανο και να χαρούν μια λαμπρή παρέλαση των παιδιών τους.
Στις 10:30΄έγινε η Δοξολογία στον ι. μητρ. ναό του Χριστού, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκελεύοντος π. Ι. Χαλκίτη και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος κ. Νομ. Κόκκινος, ο οποίος τόνισε τον εθνικό-θρησκευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Επανάστασης του ’21.
Ακολούθησε Τρισάγιο στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια η παρέλαση. Τη βουλή εκπροσώπησε ο κ. Γ. Κασσάρας, ενώ παρών ήταν και ο πρ. υπουργός κ. Γ. Βαληνάκης.
Το απόγευμα, στο Αναγνωστήριο, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, στην οποία ομιλητής ήταν ο φιλόλογος κ. Δ. Τσιλιβερδής, με θέμα: «Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και η προετοιμασία του της Ελληνικής Επανάστασης». Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τη χορωδία του 6ου Δημ. Σχολείου υπό τη δ/νση του μουσικού κ. Π. Χριστοδούλου.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1) Η παρέλαση έγινε, για πρώτη φορά, στη νέα παραλιακή λεωφόρο, γιατί αυτό ήταν προεκλογική «δέσμευση» του κ. δημάρχου. Το τμήμα αυτό της παραλιακής είναι πολύ πιο μεγάλο από το άλλο της κεντρικής πλατείας, όπου πάντα γίνονται οι παρελάσεις, όμως αυτή η άνεση χώρου πνίγηκε εντελώς από την κακή διάταξη του κόσμου. Και ενώ οι προδιαγραφές ήταν για μια καλύτερη παρέλαση, η πράξη έβγαλε χειρότερη.
2)  Δεν θα εκφράσω γνώμη για το αν πρέπει να γίνονται εναλλάξ οι παρελάσεις, μια στην κεντρική πλατεία και μια προς Αγ. Στέφανο, και όχι σταθερά σε ένα χώρο. Το βέβαιο είναι ότι η «χρήση» των παρελάσεων σε εθνικές επετείους για την ικανοποίηση προεκλογικών «δεσμεύσεων» είναι λάθος, γιατί καθιστά εθνικές εκδηλώσεις «εργαλείο» μικροπολιτικής. Έπειτα, αν ζητήσει και το Χωριό μια παρέλαση στα Τσίκουδα, θα ανταποκριθεί ο κ. δήμαρχος στο «αίτημα του λαού»; Κάποτε βέβαια ο κ. δήμαρχος δοκίμασε κάτι παρόμοιο. Σχεδίασε να κάνει μια στη Χώρα και μια στην Πόθια τις Δοξολογίες για τις εθνικές επετείους (ή μόνο για την 7η Μαρτίου), για ειδικούς λόγους. Το «σχέδιο» όμως» απέτυχε παταγωδώς.
3)  Οι παρελάσεις μπορούν να γίνουν πράγματι καλύτερες στη νέα μας παραλιακή. Όμως, αν ο κ. δήμαρχος θέλει να μείνει σταθερός και ακλόνητος σ’ αυτή την προεκλογική του υπόσχεση, ας φροντίσει να γίνεται πιο σωστά η διαχείριση του χώρου. Γιατί αυτό το φετινό μπουκάρισμα της πλατείας υποβάθμισε την παρέλαση.



ΠΗΓΗ : www.argokalymnos.gr/

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...