Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ένα πολύ ενδιαφέρον δελτίο τύπου από το Επαρχείο Καλύμνου για τη τηλεκπαίδευση στη Ψέριμο

Το νησί της Ψερίμου, επισκέφθηκε χθες 27-5-2010 η Έπαρχος Καλύμνου, με κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, και με τον Προϊστάμενο Β/ μιας Εκπαίδευσης κ. Θανάτση .
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των διαδικασιών και της διαμόρφωσης του χώρου, όπου στεγάζονταν μέχρι πέρσι το Δημοτικό Σχολείο του νησιού, ώστε με την νέα σχολική χρονιά να λειτουργήσει πιλοτικό νυχτερινό Γυμνάσιο στη Ψέριμο.
Για τη λειτουργία του πιλοτικού νυχτερινού Γυμνασίου θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία για να εφαρμοστεί σύστημα τηλεκπαίδευσης. Η εφαρμογή του προγράμματος όσον αφορά τη λειτουργία νυχτερινού Γυμνασίου, ξεκινά σε Πανελλαδικό Επίπεδο από τη Ψέριμο και γίνεται με ευθύνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη συνεργασία της Ν.Α. Δωδ/σου η οποία έχει υλοποιήσει το κομμάτι που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού.


Η ΕΠΑΡΧΟΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΥΦΟΥΝΙΟΥ

Κάηκε η μηχανή του δημ. λεωφορείου, γιατί δεν έβαλαν λάδια…

Η είδηση είναι πρωτοφανής και προκαλεί τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης: κάηκε, είπαν, η μηχανή λεωφορείου της δημοτικής συγκοινωνίας, γιατί δεν της έβαλαν λάδια.  
Οι ανεξηγητα, μεχρι… παρεξηγήσεως, συχνές βλάβες στα ολοκαίνουρια λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, είχε ως αναγκαίο συνακόλουθο να οδηγηθεί η υπόθεση αυτή στο δημ. σ/λιο (31.5.10). Εκεί χύθηκε εκτυφλωτικό φως στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συνεργείου αυτοκινήτων. Ο υπεύθυνος δημ. υπάλληλος εξήγησε ότι κάηκε η μηχανή του λεωφορείου γιατί δεν είχε λάδια. Και όταν ο δήμαρχος ρώτησε, ενώπιον του δημ. σ/λίου…,  για ποιο λόγο δεν έβαλαν λάδια, η απάντηση ήτανε ότι η αγορά των λαδιών, κόστους… 20 ευρώ, κόλλησε στη γραφειοκρατία της δημοτικής υπηρεσίας προμηθειών. Στην ερώτηση έκπληξης του κ. δημάρχου γιατί δεν τον ενημέρωναν, ώστε και ο ίδιος να έβαζε τα… 20ευρώ από την τσέπη του, η απάντηση ήταν… αμήχανη σιωπή.
Πώς εγινε ολοκαίνουρια λεωφορεία να καίνε τις μηχανές τους, αυτό δεν διευκρινίστηκε, αλλά ούτε και το δημ. σ/λιο κατέληξε σε ένα συμπέρασμα, σε μια απόφαση, που να ικανοποιεί το κοινό αίσθημα, ώστε να δει ο Καλυμνιακός λαός ότι τα χρήματά του δεν διασπαθίζονται τόσο προκλητικά. Η δημ. Αρχή έφερε το θέμα στο δημ. σ/λιο, έχυσε άπλετο φως στην υπόθεση, αλλά… ως εκεί. Η ελάσσων αντιπολίτευση του κ. Μ. Μακρυλλού τοποθετήθηκε με αυστηρότητα στο θέμα, αλλά συνέχεια δε δόθηκε. Η αξ. αντ/τευση πέρασε την υπόθεση στον «αφρό της θάλασσας» επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα και αυστηρότητα, κατά πληροφορίες μας, εκτός δημ. σ/λίου…
Επειδή το σίριαλ της αξ. αντ/τευσης για το δήθεν διαλυμένο δημοτικό συνεργείο αυτοκινήτων κατάντησε αστυνομικό μυθιστόρημα, το διαζευκτικό ερώτημα που απαιτεί απάντηση είναι: αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με δολιοφθορά ή με αδιαφορία; Γιατί, άγνοια και ασχετοσύνη δεν υπάρχει.
Η κοινη γνώμη θετει δύο απλα ερωτηματα: 1)  Οι οδηγοί του λεωφορείου δεν έβλεπαν ότι επί ημέρες το λεωφορείο ταξίδευε με κόκκινο φωτάκι στην ένδειξη για λάδια; Εβλεπαν το κόκκινο φως και αδιαφόρησαν; Σε ποιον το ανάφεραν; Αν έβλεπαν αδιαφορία από τους τεχνικούς ή τους διοικητικούς προϊστάμενους, γιατί πήγαιναν στον αρμόδιο για τη συγκοινωνία δημ. σύμβουλο να αναφέρουν το πρόβλημα. Ακόμη, γιατί δεν ανέβαιναν τη σκάλα να πάνε στο δήμαρχο ή σε ένα αντιδ/ρχο; 2) Οι υπεύθυνοι τεχνίτες του δημοτικού συνεργείου, που  έχουν στην ευθύνη τους να συντηρούν τα ολοκαίνουρια δημοτικά λεωφορεία, καθώς και ο αρμόδιος δημ. υπάλληλος, αφού γνώριζαν ότι το λεωφορείο έχει φτάσει στο «αμήν» από έλλειψη λαδιών και περίμεναν πότε και πότε θα έρθουν… τα λάδια, γιατί δεν υπέβαλαν στο δήμαρχο σχετικά αναφορά;
Συμπερασμα; Η υπόθεση βρωμάει πολύ και η δημ. Αρχή φέρει ακέραιη την ευθύνη. Είναι υποχρεωμένη να προβεί σε καταλογισμό εις βάρος των υπαλλήλων του συνεργείου και των οδηγών του λεωφορείου. Να πληρώσουν «ρεφενέ» τη μηχανή και το πάθημα (της αδιαφορίας ή σκόπιμης αποσιώπησης) να γίνει ένα καλό μάθημα. Αν ο κ. δήμαρχος δε θέλει να επιβαρύνει τους υπαλλήλους, ας τα βάλει από την τσέπη του, όχι από την τσέπη του Καλυμνιακού λαού.   


Πηγή :  http://www.argokalymnos.gr/

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...