Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

21.07.2010 Αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα. Εφυγε ένας εξαίρετος αξιωματικός, ήρθε ένας συμπατριώτης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ενας εξαίρετος αξιωματικός και άνθρωπος έφυγε από την Κάλυμνο, ο συνταγματάρχης κ. Κων/νος Χούπης, και ένας 48χρονος αντ/ρχης, ο κ. Βασίλειος Τσιάκος, Λεριός-συμπατριώτης, αναλαμβάνει τη διοίκηση του συντάγματος εθνοφυλάκων στην Κάλυμνο (φωτο άνω: από αριστερά Χούπης, συνταγματάρχης, συφουνιού, Τσιάκος, Μπούκης).

 Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έλαβε χώρα στο στρατόπεδο, το πρωί της 21.7.10, 10:45´, με την παρουσία του κ. διοικητή της ταξιαρχίας, και τη σύντομη θρησκευτική τελετή τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος πλαισιούμενος από τον επίσκοπο κ. Εμμανουήλ και ιερείς. Την αλλαγή της στρατιωτικής σκυτάλης τίμησαν με την παρουσία τους η έπαρχος κ. Χρ. Συφουνιού (συμπατριώτισσα και φίλη του νέου διοικητή), ο αντιδ/ρχος κ. Μ. Μπούκης και φίλοι του στρατού.
Μετά την ολοκλήρωση του τυπικού της τελετής, αξιωματικοί, επίσημοι και επισκέπτες κατέβηκαν στην Πόθια, στη Λέσχη Αξιωματικών, όπου ο στρατός παρέθεσε δεξίωση. Υψώθηκαν ποτήρια ευχών προς τον απερχόμενο και τον νέο διοικητή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Παΐσιος, η κ. Συφουνιού, ο κ. Μπούκης και ο κ. Γ. Νομικάριος εκ μέρους των εφέδρων αξιωματικών. Οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις περιείχαν θερμές ευχαριστίες και λόγια συγκίνησης, και έκλειναν με αναμνηστικά δώρα προς τον κ. Χούπη: αναμνηστική πλακέτα ο κ. ταξίαρχος, το Σταυρό της Εκκλησίας της Δωδεκανήσου ο κ. Παΐσιος (φώτο άνω), ακολούθησαν η κα. ¸παρχος και ο κ. Νομικάριος.   
Ο συνταγματάρχης κ. Κ. Χούπης έμεινε στην Κάλυμνο ένα χρόνο και μετατίθεται στο Γ´ Σώμα Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί και τους ανθρώπους του, αλλά αφήνει, επίσης και τις καλύτερες εντυπώσεις για αξιωματικό του στρατού. Ο κ. Χούπης διέθετε μιαν άριστη εικόνα αξιωματικού Ελληνικού Στρατού: ικανότητα και ευσυνειδησία στο καθήκον, πατριωτισμός και υψηλή συναίσθηση της αποστολής του.
Στις κοινωνικές του επαφές τον διέκρινε η ευγένεια, η απλότητα και έκφραση μιας καθαρής και δυνατής ψυχής και η αγάπη στον πολιτισμό. Στις έντονες εντυπώσεις που παίρνει μαζί του ως ανάμνηση και της Καλύμνου είναι και  ο θαυμασμός του για τους πολύ καλούς ψαλτάδες που έχει η Κάλυμνος, όπως μας είπε αλλά και πολλές φορές μας το είχε επαναλάβει κατά τη διαμονή του. Και αυτή ευαισθησία του κ. Χούπη πηγάζει από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ένας γλυκύτατος ιεροψάλτης και βαθιά θρησκευόμενος.







ΠΗΓΗ: http://www.argokalymnos.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...