Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Το λιμάνι της Καλύμνου λειτουργεί ήδη ως «εισόδου-εξόδου»

Ο Δήμος πέτυχε και φέτος να λειτουργήσει το λιμάνι της Καλύμνου ως «λιμάνι εισόδου-εξόδου» για τη θερινή περίοδο που ακολουθεί. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που ανοίγει θετικές προοπτικές για τον τουρισμό της Καλύμνου στην πολύ δύσκολη φετινή χρονιά.
Από το γραφείο δημάρχου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου σχετικά με το θέμα αυτό:
Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι από τις 7 Μαΐου 2010 ισχύει ήδη η ρύθμιση που καθιστά το νησί μας προσωρινό λιμάνι εισόδου-εξόδου.
Με δεδομένη τη σημασία του γεγονότος αυτού για την τόνωση της τουριστικής,  εμπορικής κίνησης αλλά και της οικονομίας του νησιού μας, στους δύσκολους καιρούς που όλοι αντιμετωπίζουμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ειλικρινείς και θερμότατες ευχαριστίες μας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μ. Χρυσοχοΐδη για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή του προς την κατεύθυνση αυτή.
Παράλληλα με τη λειτουργία του προσωρινού λιμένος εισόδου εξόδου, που θα δώσει τη δυνατότητα σε τουριστικά πλοία από το εξωτερικό να προσεγγίζουν το νησί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνεχίζονται οι συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση  της θεσμοθέτησης μόνιμου λιμένος εισόδου-εξόδου για την Κάλυμνο. (δ.τ. 10.5.10)


Πηγή :  www.argokalymnos.gr/

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης - το αργυρό στην Κάλυμνο


Στις 24/04/2010 πραγματοποιήθηκε στην αναρριχητική πίστα του ΕΟΣ Βόλου το 21ο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικής αναρρίχησης, στο οποίο η Κάλυμνος κέρδισε τη δεύτερη θέση.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς απαριθμούσε αθλητές απ' όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από μεγάλα αναρριχητικά κέντρα όπως Αθήνα, Καβάλα, Κρήτη, Βόλος κ.α.
Την Κάλυμνο εκπροσώπησε ο αναρριχητής Ντουρντουρέκας Λουκάς, που διαμένει στο νησί μας με την οικογένεια του τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο Λουκάς κατέκτησε την 2η θέση του πρωταθλήματος υπολειπόμενος του πρώτου κατά δύο μόνο κινήσεις.
Ετσι το νησί της Καλύμνου αναδεικνύεται για πρώτη φορά όχι μόνο ως αναρριχητικός προορισμός αλλά και σαν σημείο αναφοράς ως προς την ανάδειξη διακεκριμένων αναρριχητών.
Με αυτή την διάκρισή του ο Λουκάς αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εθνικής  Ομάδας  Αναρρίχησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουκάς στο παρελθόν έχει κερδίσει την πρώτη θέση στο κύπελλο Ελλάδας.
Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:
1.Χτενάς Αθανάσιος , Καβάλα
2.Ντουρντουρέκας Λουκάς, Κάλυμνος
3.Τσουρβάκας Χρήστος, Τρίκαλα



Πηγή :  http://www.argokalymnos.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...