Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Με απόφαση δημάρχου, όχι στην Κάλυμνο οι πανελλήνιοι αγώνες μπιτς βόλεϊ - VIDEO


Ο δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος κάλεσε τα ΜΜΕ στο δημοτικό κατάστημα, στις 13.5.10 το μεσημέρι, και ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ματαιώσει τη φιλοξενία των πανελλήνιων αγώνων μπιτς βόλεϊ στην Κάλυμνο, για οικονομικούς λόγους, μα προπάντων για σεβασμό προς το λαό.
Τον κ. δήμαρχο προβλημάτισε, όπως δήλωσε ο ίδιος, αφενός μεν η πτωτική πορεία των τακτικών εσόδων του Δήμου από κρατικές επιχορηγήσεις, και αφετέρου η δυσπραγία των πολιτών, οι οποίοι περνάνε δύσκολες μέρες με τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για την συγκράτηση της οικονομικής καταστροφής που απειλεί τη χώρα μας. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες ο κ. Ρούσσος έκρινε ότι οι δαπανηροί αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ θα ήταν πρόκληση για το λαό. Δεν είναι εποχή για να δίνονται στους αγώνες μπιτς βόλεϊ 120.000 ευρώ  -  πέρσι κόστισαν 70.000 ευρώ. Ο ίδιος πέρασε από βασανιστική εξέταση και επανεξέταση του ζητήματος, αλλά πάντα κατέληγε στο ίδιο συμπέρασμα: στην ανάγκη για ματαίωση. Εξέφρασε τη μεγάλη του λύπη που η Κάλυμνος στερείται μιας τέτοιας τιμής και προβολής, αλλά υποχώρησε μπροστά στο ηθικό χρέος προς το λαό της Καλύμνου, που χειμάζεται από την ανεργία και τη δραματική καθίζηση της αγοράς.
Η απόφαση αυτή του κ. δημάρχου ήταν προσωπική, όπως δήλωσε ο ίδιος, και θα την επισημοποιήσει μέσα από το δημ. σ/λιο, κατά την προσεχή συνεδρίασή του.
Η απόφαση αυτή του κ. δημάρχου ήταν πέρα για πέρα ορθολογική και υπεύθυνη. Δεν είναι δυνατόν να σηκώνει τα δυσβάστακτα βάρη των φορολογικών μέτρων και απέναντί του να έχει μια δημοτική αρχή που θα ασχολούνταν το καλοκαίρι με πανηγύρια, φιέστες και ρωμαϊκά θεάματα «άνευ άρτου». Πολύ σωστά και συνετά έπραξε ο κ. δήμαρχος.
Ο Δήμος και φέτος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρούσσος, θα αξιοποιήσει και θα συντονίσει το έργο και τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων της Καλύμνου. Γι’ αυτό τόνισε ότι για φέτος θα διαθέσει 100.000€ για την οικονομική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων της Καλύμνου.  Είναι ενισχύσεις που δίδονται κάθε χρόνο και φέτος δε θα τις στερηθούν οι σύλλογοι της Καλύμνου που παράγουν έργο.

Πηγή : http://www.argokalymnos.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...