Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

«Πράσινο φως» για τα ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ


Η επένδυση 80 εκατ. δολαρίων της ΑirSea Lines, στο οποίο μετείχαν και Καναδοί επενδυτές, προέβλεπε την επένδυση περίπου 80 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη ενός στόλου 50 υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο. Όπως βέβαια  και τη δημιουργία βάσεων συντήρησης και υποστήριξης του μέσου αυτού σε διάφορα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας . Προβλεπόταν βέβαια επίσης ότι εντός του πρώτου έτους λειτουργίας θα έπρεπε  να πετούν στην Ελλάδα τουλάχιστον έξι υδροπλάνα, αντί των δύο – τριών που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια!

Αντί για αυτό μάλλον  “γνώρισαν το Ελληνικό Δημόσιο” … !
Πάντως , Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες, προς διαβούλευση, αλλάζει το υπάρχον σκηνικό διορθώνοντας τα κακώς κείμενα των δύο ισχυόντων νόμων και της σχετικής ΚΥΑ.
Στην Κάλυμνο υπάρχει ήδη αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, όπως και στην Πάτμο και Ίο στο Αιγαίο καθώς καί σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Είναι γνωστό πως  η λειτουργία των υδατοδρόμιων  σηματοδοτεί και την ουσιαστική πλατφόρμα καθιέρωσης του θεσμού που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων.
Το σημαντικό είναι πως σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Πατέλλη, πρώην accountable manager της AirSeaLines και υπόλογος διευθυντής της εταιρείας , γίνεται προσπάθεια αναβίωσης της εταιρείας εν όψει της επικείμενης υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος.
Περισσότερα όμως στην επιστολή του κ. Πατέλλη   την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω …

Πηγή: http://kalymnos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...