Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η Μάχη των Καλύμνιων Ψαράδων Στα Ίμια ... Η Μάχη Της Τσιπούρας

tsipoureskalymnouΗ Μάχη της Τσιπούρας (ΒΙΝΤΕΟ)
Πριν κανένα δίμηνο, τότε που όλοι θυμούνται τα Ίμια και τον αγώνα τον Καλύμνιων ψαράδων στην θαλάσσια περιοχή γύρο από τα Ίμια με τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη αλλά και με τις ακταιωρούς της Τουρκίας που περιπολούν την περιοχή δίπλα - δίπλα με τις Ελληνικές ακταιωρούς είχαμε βγει και είχαμε μιλήσει για το θέμα αυτό δημοσίως και από το ραδιόφωνο.   Εκείνη την εποχή έπεσε στην αντίληψη μας ένα ερασιτεχνικό βίντεο στο οποίο κανείς μπορεί να δει ακριβώς τι αντιμετωπίζουν οι Καλύμνιοι αλιείς της περιοχής. 
Δεν θα προχωρήσουμε παρά πέρα … στην ανάλυση δηλαδή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας αλλά πιστεύω πως όλοι θα σχηματίσετε πεντακάθαρη  εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή.



Δεν θελήσαμε τότε να δημοσιεύσουμε το βίντεο που βρήκαμε αναρτημένο από τον «PAPAROKA2» για να μην οξύνουμε την κατάσταση και αντί να βοηθήσουμε τους αλιείς , να τους δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα! Πρέπει όμως να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό. Είναι θέμα χρόνου  να θρηνήσουμε θύματα από τις συγκρούσεις και τα επεισόδια στην περιοχή!
Πέραν από την εικόνα δώσετε και προσοχή σε αυτά που λέγονται από το VHF μεταξύ αλιείς και Λιμεναρχείο….

Πηγή :  http://www.kalymniansvoice.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...