Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο «σφουγγαράς» η μασκότ της ΕΑ.ΚΑ η μασκότ της ΕΑ.ΚΑ

 H μασκότ της ΕΑ.ΚΑ


Στα πλαίσια του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των παιδικών ομάδων Ένωση Αττάλου Καλύμνο (Ε.Α.ΚΑ) και Ιπποκράτη Κω ,που διεξάγεται αυτή την ώρα στο κλειστό γήπεδο Καλύμνου, έγινε η παρουσίαση και η εμφάνιση στο παρκέ του γηπέδου της μασκότ της Ε.Α.ΚΑ.
Πρόκειται για το σφουγγαρά με την στολή του δύτη και το σκάφανδρο.
Μια ευρηματική αλλά και συμβολική εμφάνιση.
Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και το ΔΣ της ομάδας για αυτή τους την ιδέα και πρωτοβουλία.


ΠΗΓΗ : www.kalymnos-news.gr

Θέμα ημερών η τοποθέτηση των μόνιμων στελεχών στον Πυροσβεστικό σταθμό Καλύμνου


Πιστοποιήθηκαν οι 22 Εθελοντές Πυροσβέστες

Θέμα ημερών είναι πλέον η τοποθέτηση των μόνιμων στελεχών στον Πυροσβεστικό Εθελοντικό Σταθμό Καλύμνου.
Σε επίσκεψη του στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την περασμένη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης , ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Διευθυντή Προσωπικού, ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την τοποθέτηση του μόνιμου προσωπικού στον Πυροσβεστικό Σταθμό Καλύμνου.
Ήδη πιστοποιήθηκαν οι 22 εθελοντές πυροσβέστες που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου2013, έλαβαν μέρος στις εξετάσεις.
Ο Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, θα στεγάζεται σε κτίριο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών και το οποίο έχει κριθεί ως κατάλληλο και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις όπως αυτές προβλέπονται και έχουν τεθεί από την ΠΥ.
Με την τοποθέτηση των 3 μονίμων στελέχων από το Πυροσβεστικό Σώμα θα ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου.
Να σημειώσουμε ότι τα μόνιμα στελέχη που θα τοποθετηθούν θα είναι :
-ένας Ανθυπυραγός ή Υποπυραγός που τοποθετείται ως Διοικητής,
- ένας Πυρονόμος Γενικών καθηκόντων αναπληρωτής του Διοικητή και
-ένας Πυροσβέστης Γενικών Καθηκόντων με την ειδικότητα του οδηγού.
Ο αριθμός των Εθελοντών που πιστοποιήθηκαν και θα συμμετέχουν στη δύναμη του Πυροσβεστικού Σταθμού, είναι 22 .
Επιτέλους μετά προσπάθειες πολλών ετών, η Κάλυμνος θα έχει το δικό της Πυροσβεστικό Σταθμό και φυσικά για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκαν τεράστιες προσπάθειες και χρονοβόρες διαδικασίες που καταβλήθηκαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Να θυμίσουμε ότι η κοινή Υπουργική απόφαση τριών Υπουργείων (Εσωτερικών-Οικονομικών-Προστασίας του Πολίτη) για ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού Β κατηγορίας στην Κάλυμνο έχει υπογραφεί από τις 10 Απριλίου 2012 και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ Β 1269 /11 Απριλίου 2012 που κυκλοφόρησε στις 7 Μαίου 2012.
Εδώ και 22 μήνες η στελέχωση του κόλλησε στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, κυρίως στο θέμα επιλογής και πιστοποίησης του Εθελοντικού προσωπικού.
Με συνεχείς προσπάθειες τόσο του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη όσο και του Αντιδημάρχου Παντελή Ζωϊδη, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν.
Και μπορεί μέχρι τώρα τόσο ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης όσο και ο συμπολίτης μας Γιάννης Σέμπρος που χειρίζονται τα 2 πυροσβεστικά οχήματα μαζί με αρκετούς Εθελοντές πυροσβέστες να έχουν ανταποκριθεί έγκαιρα και με αποτελεσματικότητα σε όσες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του Εθελοντικού Σταθμού υπό την Διοίκηση μονίμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, θα διασφαλίζει μία αξιόπιστη πυροπροστασία για όλο το νησί.


ΠΗΓΗ : www.kalymnos-news.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...