Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Το «EUROPEAN EXPRESS» θα αντικαταστήσει το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ στην επιδοτούμενη γραμμή.

Η εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΤΜΟΣ- ΛΕΙΨΟΙ - ΛΕΡΟΣ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΚΩΣ - ΣΥΜΗ - ΡΟΔΟΣ» και επιστροφή, με σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας» η οποία μέχρι σήμερα γινόταν με το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της BLUE STAR FERRIES (αναχώρηση από Πειραιά κάθε Τρίτη) θα γίνεται με το πλοίο«EUROPEAN EXPRESS» της εταιρείας «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

O Λόγος είναι, γιατί τα αποτελέσματα του ανοικτού, δημόσιου, διεθνή μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ - ΛΕΡΟΣ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΚΩΣ - ΣΥΜΗ - ΡΟΔΟΣ» και επιστροφή, (επιδοτούμενο τμήμα «ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ - ΛΕΡΟΣ- ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΚΩΣ - ΣΥΜΗ - ΡΟΔΟΣ» και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, κατακυρώθηκε στην νόμιμα εκπροσωπούμενη εταιρεία με την επωνυμία «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» θυγατρική της Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου Α.Ε' εφοπλίστρια του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου «EUROPEAN EXPRESS» I.M.O, για το χρονικό διάστημα μέχρι και 31/10/2013, έναντι μισθώματος τριάντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα έξι ευρώ ( 34.986,00) ανά πλήρες δρομολόγιο.

H κατακύρωση έγινε μετά την απάντηση της επιτροπής ενστάσεων του υπουργείου Ναυτιλίας στα αιτήματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών ΒLUE STAR FERRIES και ΝΕΛ, που απορρίφθηκαν στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές στις 24/10/2012 για τυπικούς κυρίως λόγους. Έως σήμερα τα δρομολόγια εξυπηρετούντο από τις εν λόγω δύο εταιρείες με απευθείας ανάθεση.

Η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται στη δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων της νήσου Λειψοί από και προς Πάτμο και Λέρο.Οι ημέρες εκτέλεσης δρομολογίων θα οριστούν μετά από σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών. Ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, μετά την παρέλευση προθεσμίας ολοκλήρωσης του ελέγχου νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Χαρακτηριστικά πλοίου : ΜΗΚΟΣ: 159,5 μέτρα ΠΛΑΤΟΣ: 21,5 μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 23 κόμβους. Έχει χωρητικότητα 1070 επιβατών και 350 οχημάτων. Ναυπηγήθηκε το 1974 στην Ιαπωνία . Κάνει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη.

πηγη: www.patmostimes.gr

Ρώσοι και Έλληνες δημοσιογράφοι στην Κάλυμνο για το Πάσχα με την αρωγή της Περιφέρειας.

Το διήμερο 11 και 12 Απριλίου βρέθηκε στην Κάλυμνο η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Ελευθερία Φτακλάκη, αρμόδια για θέματα Τουρισμού , Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων , Περιφερειακών Θεσμών  και Διεθνών Συνεργασιών,
όπου με τους συνεργάτες της ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους πολίτες για  την Κοινωνική Οικονομία και τη διαδικασία ίδρυσης ΚοινωνικώνΣυνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).
Κατά την παραμονή της στην Κάλυμνο η κυρία Φτακλάκη σε δηλώσεις που έκανε στο dodekanisosnews.gr , έκανε γνωστές τις δράσεις της Περιφέρειας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καλύμνου.
Εκτός των άλλων, έκανε γνωστή την επίσκεψη Ρώσων και Ελλήνων δημοσιογράφων την πασχαλινή περίοδο για να προβληθεί το Καλύμνικο Πάσχα στο ρωσικό και ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, πάντα με την αρωγη της Περιφέρειας.
Ακόμη η κυρία Φτακλάκη αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Καλύμνου όσον αφορά την προβολή της Καλύμνου σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις.
Το σημαντικό όμως είναι ότι η Κάλυμνος έχει σημαντική βοήθεια στα θέματα τουρισμού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κυρίας Φτακλάκης 


ΠΗΓΗ : http://www.kalymniansvoice.com

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...