Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Εργατική πρωτομαγιά στην Κάλυμνο με την καθιερωμένη συγκέντρωση - VIDEO


Στις 11π.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο χώρο μπροστά από το
Πνευματικό Κέντρο, με συνθήματα, τραγούδια και ομιλία για την εργατική
πρωτομαγιά. 



Συμμετείχε μικρός αριθμός μελών του ΠΑΜΕ και οπαδών
του ΚΚΕ, με  πανό και πλακάτ που ανέγραφαν συνθήματα κατά του
κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας και των επώδυνων μέτρων που παίρνει
η κυβέρνηση. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μικές Ρήγας. 
 
 
Μετά τη συγκέντρωση περίπου 20 άτομα από τους συγκεντρωμένους
πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής
(Επαρχείο-ξενοδοχείο Ολυμπίκ, και επιστροφή) και με την πορεία αυτή
η εκδήλωση έφθασε στο τέλος της.
 
 
 
Πηγή  :   www.argokalymnos.gr

Ερχεται παιδίατρος στο νοσοκομείο Καλύμνου


Η ευχάριστη είδηση της ημέρας είναι ότι έρχεται παιδίατρος στο νοσοκομείο Καλύμνου. Εγκυρη πηγή μας έδωσε αυτή την είδηση, Σάββατο 01.05.10, 3μμ, και τη δημοσιεύουμε αμέσως.
Το χρόνιο πρόβλημα του νοσοκομείου Καλύμνου φαίνεται να βρίσκει λύση αμέσως με την άφιξη του νέου διοικητή κ. Ν. Σακελλαρόπουλου. Ο γιατρός έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, είναι γνωστός του κ. διοικητή και εντός των ημερών, αν προφανώς δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό…, θα είναι στην Κάλυμνο.
Στην πολύ κρίσιμη κατάσταση των οικονομικών της χώρας μας, τώρα που οι προσλήψεις  στο Δημόσιο θα περιορίζονται σε βαθμό ασφυξίας (ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι εξαιρούνται οι προσλήψεις στην Υγεία και Παιδεία, αλλά…), το νοσοκομείο Καλύμνου αποκτά παιδίατρο.
Ευχόμαστε και περιμένουμε ο κ. Σακελλαρόπουλος να δώσει κι άλλες λύσεις στη στελέχωση αλλά και στη οργάνωση-διοίκηση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.  
(Οταν αναλάβει καθήκοντα ο παιδίατρος, θα ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας). 


Πηγή :  www.argokalymnos.gr

Ηρθε επιτέλους ο νέος διοικητής του νοσ/μείου Καλύμνου - ανακυκλωμένες δηλώσεις

Περάσανε κοντά πέντε μήνες για να επιλεγεί και να εγκατασταθεί στο νοσοκομείου Καλύμνου ο νέος διοικητής -  εις αντικατάσταση του κ. Γ. Κακιά. Ρυθμοί υποτονικοί έως ασθενικοί.
Το πρωί της 27ης Απριλίου έφθασε στην Κάλυμνο ο νέος διοικητής κ. Νίκος Σακελλαρόπουλος. Είναι γιατρός με ειδικότητα στη Γενική Ιατρική και μεταπτυχιακές σπουδές. Υπηρετούσε στο νοσοκομείου Σκιάθου ως γιατρός γενικών καθηκόντων και η θέση του διοικητή νοσοκομείου Καλύμνου είναι η πρώτη διοικητική θέση που καταλαμβάνει. Είναι 42 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Την πρώτη μέρα της άφιξής του επισκέφθηκε το νοσοκομείο και την επομένη ανέλαβε καθήκοντα. Η πρώτη βδομάδα έφυγε στην ενημέρωση. Συνεργάστηκε με τους γιατρούς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα. Από την πρώτη βδομάδα του Μάη θα μπει στη μάχη για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν και ταλανίζουν το νοσοκομείο Καλύμνου.

Οι προτεραιότητες του κ. διοικητή
Στις πρώτες δηλώσεις, στο ΑΙΓΑΙΟ TV, ακούσαμε τις προτεραιότητες που έχει θέσει, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να πούμε ότι ακούσαμε τα ίδια μ’ αυτά που δήλωναν χρόνια τώρα, όλοι οι κατά καιρούς διοικητές  του νοσοκομείου �τουλάχιστον οι τρεις πριν τον κ. Σακελλαρόπουλο. Ακούσαμε μια επανάληψη και ανακύκλωση των δηλώσεων προηγούμενων διοικητών. Φοβόμαστε ότι και ο κ. Σακελλαρόπουλος δύσκολα θα φέρει αποτελέσματα, ειδικά που έπεσε και σε περίοδο συγκλονιστικής οικονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρόπουλος έθεσε ως πρώτες προτεραιότητες 1) το (ημιτελές) Χαλίκειο κτίριο, 2) το μαγνητικό τομογράφο, και 3) την πρόσληψη παιδίατρου. Ξεκίνησε με βουτιά στα βαθιά νερά. Προτάσεις που θέλουν χρήμα, σε περίοδο αιματηρών περικοπών, ενώ δεν έκανε λόγο για πάταξη της ασυδοσίας και σπατάλης.
Συγκεκριμένα: Το Χαλίκειο είναι χωμένο μες στην παρανομία και την προχειρότητα. Εγινε στο άρπα κόλλα, καταπατώντας ξένο οικόπεδο και χωρίς να έχει τις προδιαγραφές ακτινολογικού-διαγνωστικού κέντρου, όπως… προοριζόταν �στον αγιασμό για το θεμέλιο λίθο ακούσαμε πολλά και στη συνέχεια ήρθε το σκοτάδι. Το κτίριο υποχρεωτικά το σταματήσανε. Μετά ήρθαν οι βουλευτές και οι υπουργοί… Υποσχέθηκαν ότι θα το ξεμπλοκάρουν, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα ως σήμερα. Επομένως ο κ. Σακελλαρόπουλος, μπορεί μεν να έχει την καλή διάθεση, αλλά μάλλον δεν ξέρει το βάθος των «νερών».
Επίσης, και για τον μαγνητικό τομογράφο η υπόσχεση είναι αυτή καλών προθέσεων, φιλόδοξη αλλά μάλλον εκτός τόπου και χρόνου. Ρωτήσαμε γιατρούς για να ενημερωθούμε πάνω στο θέμα αυτό και διαπιστώσαμε ότι οι αναγκαίες προδιαγραφές κτιριακής καταλληλότητας και η στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό (τεχνολόγους, φυσικούς κ.λπ.) αποτελούν ένα «πακέτο» που δεν σηκώνει μειώσεις και πρόχειρα βολέματα. Επομένως, ο μαγνητικός τομογράφος δεν είναι και θέμα που καλύπτεται με δηλώσεις της πρώτης μέρας ανάληψης καθηκόντων.
Δίπλα στο θέμα του μαγνητικού τομογράφου αν βάλουμε την εκκρεμότητα του ταλαίπωρου μαστογράφου, που είναι και πιο απλή περίπτωση συγκριτικά με τον μαγνητικό τομογράφο, καταλαβαίνουμε πού βρισκόμαστε. Περιμένει ακόμη η δωρήτρια να δει ότι η δωρεά της στο νοσοκομείο έπιασε τόπο. Ο μόνος τόπος που έπιασε είναι… ο χώρος σε μια αποθήκη.

Η πρόταση των γιατρών του νοσ/μείου
Τι λένε όμως οι γιατροί του νοσοκομείου; Από το γιατρό-παθολόγο κ. Γιάννη Μαγκάκη πληροφορηθήκαμε ότι έθεσαν στον κ. Σακελλαρόπουλο τέσσερις βασικές προτεραιότητες:
1)  Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του νοσοκομείου, ώστε να μπορεί το νοσοκομείο, έστω μελλοντικά, να  προσλάβει ιατρικό προσωπικό κρίσιμων ειδικοτήτων.
2)  Στελέχωση της Μονάδας Εμφραγμάτων (στα εμφράγματα η Κάλυμνος… καλπάζει.  
3)  Τακτοποίηση του Χαλίκειου.
4)  Δεύτερη χειρουργική αίθουσα.
Από τα τέσσερα το πρώτο ίσως είναι και το πιο σοβαρό. Για παράδειγμα, ο Σταθμός Αιμοδοσίας (σε μια Κάλυμνο, πρώτη στην εθελοντική αιμοδοσία) οργανωτικά είναι έτοιμος (αίθουσα κ.λπ.), αλλά ο Οργανισμός Λειτουργίας δεν τον προβλέπει.
Τι δεν ακούσαμε
Πέρα όμως από τις δηλώσεις του νέου διοικητή και τις σοβαρές προτάσεις των γιατρών, το κρίσιμο για τη σημερινή συγκυρία δεν το ακούσαμε: Ο κ. πρωθυπουργός και η κ. υπουργός Υγείας μας εξήγησαν επαρκώς το όργιο και το φοβερό φαγοπότι που γίνεται στα νοσοκομεία, σχετικά με τις προμήθειες και την εξαφάνιση αναλώσιμου ιατρικού υλικού. Εχει αποδειχθεί ότι φεύγουν διπλάσια χρήματα απ’ όσα χρειάζονται, και, επομένως, ο έλεγχος και το μάζεμα της «αρπαχτής» είναι η μόνη οδός για εξεύρεση πόρων στήριξης του ΕΣΥ.  Οι κυβερνητικές δηλώσεις ήταν πολύ αυστηρές, αλλά προς το παρόν φαίνεται να μένουμε στη φραστική αυστηρότητα. Πράξη δε βλέπουμε.
Και τοπικά ακόμη διαπιστώσαμε ότι και αυτές οι δηλώσεις του νέου διοικητή του νοσοκομείου ήταν έξω από τους κυβερνητικούς στόχους. Περιμένουμε να δούμε έργα και δράσεις που να έχουν τη σφραγίδα της συνέπειας και αποτελεσματικότητας.  


Πηγή :  www.argokalymnos.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...