Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μιά ακόμη "ανοιχτή" κι επικίνδυνη "πληγή"!!!

Μιά ακόμη "ανοιχτή" κι επικίνδυνη "πληγή"!!!
Καμμιά ιδέα, κανείς...?! Έστω και ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ?!!
Ξεκινώντας κάτι "τσαπατσούλικα", και χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον και πλάνο, καταλήγει σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ!!!!


Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να πέρασαν δυό χρόνια...κάπου εκεί γύρω, ε?!!
Και ο δρόμος στένεψε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, και δεν υπάρχει ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, και δεν έχει αρκετό φωτισμό την νύχτα, και οι περίοικοι πρέπει να ανέχονται τον θόρυβο από τις μανούβρες και τα μαρσαρίσματα, λόγω στενότητας του δρόμου, και, ...και, ...και, ΑΛΛΑ πάνω απ όλα,...λύθηκε το πρόβλημα της "πιθανότητας" κατολίσθησης στο μέλλον, με την ίδια, ή άλλη Δημαρχία??!
Ότι είναι να κάνετε, ...κάντε το, γιατί είμαστε ήδη στο καλοκαίρι, και όλο και περισσότερος κόσμος πηγαινοέρχεται από τον υπέροχο Πλατύ Γιαλό μας, αντιμετωπίζοντας ένα θέμα ασχήμιας & ασφάλειας, μέρα ή νύχτα!!!     


Δρόμος προς Πλατύ Γιαλό - από Kalymnos Web from Kalymnians Voice on Vimeo.

Πηγή : http://www.kalymniansvoice.gr/

Ανοιξαν τηλεσχολείο στην Ψέριμο

Μέσω Ιντερνετ εκπαιδευτικοί από την Κάλυμνο θα παραδίδουν μαθήματα σε μαθητές ΓυμνασίουΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
«Το πρωί βόσκω τα κατσίκια και τα πρόβατα, αλλά το απόγευμα θα πηγαίνω στο σχολείο για να μπορέσω να συνεχίσω τα μαθήματά μου», λέει ο 14χρονος βοσκός Παντελής Μαύρος που ζει στην Ψέριμο μαζί με τους άλλους 30 κατοίκους του νησιού. 

Μόνο που στο σχολείο δεν θα υπάρχουν καθηγητές αλλά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όπου μέσω Ιντερνετ εκπαιδευτικοί από την Κάλυμνο θα παραδίδουν μαθήματα όχι μόνο στον Παντελή αλλά και στις αδελφές του, τη sdfdgdgtr44415χρονη Σεβαστή και τη 13χρονη Αννα, και σε άλλους κατοίκους!... Ηδη ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρέθηκε στην Ψέριμο και εγκατέστησε το σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σχολείο. Παράλληλα έκανε τα πρώτα μαθήματα για τον χειρισμό τους στα τρία αδέλφια, στην Κατερίνα Λαζαρή, 24 χρονών, στην ιδιοκτήτρια ταβέρνας Αννα Σαρούκου-Τηλιακού, 30 χρονών, στη μαγείρισσα Ειρήνη Κατσίνη, 33 χρονών, και στη 10χρονη Καλλιόπη Τηλιακού που είναι το μικρότερο παιδί στην Ψέριμο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που διοργανώνεται από τη Νομαρχία
Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όπως τονίζει ο καθηγητής Πληροφορικής Κώστας Τσολακίδης, «όλοι στην Ψέριμο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν πώς να χειρίζονται τους υπολογιστές ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα».

«Δυσκολεύομαι, αλλά θα τα καταφέρω», είπε στα «ΝΕΑ» ο Παντελής Μαύρος που τελείωσε το δημοτικό στην Ψέριμο, αλλά δεν πήγε στην Κάλυμνο για να συνεχίσει τις σπουδές του αφού «έπρεπε να παραμείνω στο νησί για να βλέπω τα κατσίκια και τα πρόβατα της οικογένειας». Το ίδιο και η μικρότερη αδελφή του Αννα που ήταν και η τελευταία μαθήτρια του δημοτικού, το οποίο έκλεισε πέρυσι.


Η κ. Σαρούκου-Τηλιακού παρακολούθησε με μεγάλη προθυμία τα πρώτα μαθήματα, «γιατί θέλω να μπορώ να επικοινωνώ με τους πελάτες μου στο εξωτερικό και να διαφημίζω το μαγαζί μου», όπως και η κ. Κατσίνη η οποία λέει ότι «δεν χάνω την ευκαιρία να μάθω πέντε πράγματα παραπάνω που θα είναι χρήσιμα και στη δουλειά μου, ακόμη κι αν εργάζομαι σε ένα μικρό νησί».

Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα η προσπάθεια για να δώσει τη σχετική έγκριση το υπουργείο Παιδείας και να λειτουργήσει το τηλεσχολείο. «Ο σχεδιασμός είναι να λειτουργήσει σε συνεργασία με το Νυχτερινό Γυμνάσιο Καλύμνου. Οι μαθητές στην Ψέριμο θα παρακολουθούν μέσω τηλεματικής τα μαθήματα που θα διδάσκονται εκεί και κατά διαστήματα θα μεταβαίνουν στο νησί καθηγητές για να παρακολουθούν την πορεία της εκπαίδευσης των μαθητών», μας εξήγησε ο καθηγητής κ. Τσολακίδης.

«Το όνειρό μου ήταν να συνεχίσω τις σπουδές μου στο γυμνάσιο, αλλά δυστυχώς οι ανάγκες της οικογένειάς μου δεν μου επέτρεψαν να πάω στην Κάλυμνο», λέει η τελευταία μαθήτρια του δημοτικού σχολείου στην Ψέριμο Αννα Μαύρου, που τώρα είναι ευτυχισμένη καθώς θυμάται τα λόγια της τελευταίας δασκάλας της, Χαράς Αγγελέτου, η οποία πριν φύγει έλεγε ότι «με την Αννα προσπαθούσαμε να ονειρευόμαστε, να ταξιδεύουμε νοερά. Δεν αποζητούσαμε εξωτικούς προορισμούς ή παραδεισένιες διαδρομές. Το μόνο που αποζητούσαμε στα φανταστικά μας ταξίδια ήταν η παρέα»! Ισως τώρα η Αννα, μαζί με τα αδέλφια της και τους λιγοστούς κατοίκους της Ψερίμου να μπορέσουν με τη νέα τεχνολογία να αποκτήσουν φίλους σε όλο τον κόσμο, που θα τους κάνουν παρέα τις ατέλειωτες ώρες μοναξιάς στο νησάκι τους.

ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
του μικρού νησιού στα Δωδεκάνησα μετά το δημοτικό δεν πήγαιναν στο γυμνάσιο αφού έπρεπε να μετακομίσουν στη γειτονική Κάλυμνο.


Πηγή :  http://www.kalymniansvoice.gr

Η μαρίνα της Καλύμνου

Η μαρίνα της Καλύμνου, ένα έργο που μετά από πολλές γκρίνιες και καθυστερήσεις επιτέλους φέτος λειτουργεί. Αν και ακόμα ατελείωτη έχει αλλάξει την μίζερη εικόνα υποβάθμισης που χαρακτήριζε την περιοχή τα προηγούμενα χρόνια.
Με την πρώτη ευκαιρία ας γίνει και η αισθητική βελτίωση της μαρίνας ώστε πραγματικά να είναι ένα στολίδι του νησιού μας.
Το σωστό βέβαια θα ήταν να είχε δώσει ο εργολάβος, ολοκληρωμένο αυτό το έργο και όχι τμηματικά και με μεγάλες καθυστερήσεις. Ακόμα και αυτά που μας έλεγε πέρυσι ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν έχουν γίνει.
Δεν θέλουμε όμως να μείνουμε στα αρνητικά της όλης υπόθεσης. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν κάθε απόγευμα περνάμε από το σημείο αυτό και βλέπουμε την μαρίνα γεμάτη με κότερα. Ας ολοκληρώσουμε λοιπόν αυτό το τόσο όμορφο και απαραίτητο για την ανάπτυξη του νησιού μας έργο.

Η μαρίνα της Καλύμνου from Kalymnians Voice on Vimeo.


Πηγή : http://www.kalymniansvoice.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...