Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανίων

Παρά τις απειλητικές διαθέσεις του καιρού, τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν στην Κάλυμνο με λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών Καλυμνίων.
Στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού, μετά την πανηγυρική Θ. Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παΐσιου, εψάλη η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νικ. Ζωίδης, ο πρώην υπουργός κ. Α. Παυλίδης και ο πολιτευτής κ. Π. Μαραβέλιας.
Στη συνέχεια και γύρω στις  11 η ώρα, η ιερά πομπή του μητροπολίτη και των ιερέων βγήκε από το μητροπολιτικό ναό και με τη συνοδεία των τοπικών αρχών, πλήθους κόσμου, της δημ. φιλαρμονικής και προσκόπων, κατευθύνθηκε στον εσωτερικό κεντρικό λιμενοβραχίονα για των αγιασμό των υδάτων.
Στο χώρο της τελετής ο μητροπολίτης, αφού ανέγνωσε το ευαγγέλιο, επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό σκάφος απ’ όπου έριψε το σταυρό στη θάλασσα και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής διεξήχθη ο αγώνας ταχύτητας και κατάδυσης μεταξύ νεαρών, για την ανεύρεση και ανάδυση του σταυρού. Η τελετή περατώθηκε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όσους έπεσαν στη θάλασσα για το σταυρό.
(Οι φωτογραφίες είναι του Νικ. Σμαλιού)   
















ΠΗΓΗ : http://www.argokalymnos.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...