Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ξανά στα θρανία μέσω Ιντερνετ στην Ψέριμο

Στο παλιό σχολείο της Ψερίμου είναι ήδη εγκατεστημένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν.
Με «on line» σύνδεση οι κάτοικοι μικρών νησιών θα μπορούν να επιστρέφουν στα θρανία και δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείπουν τον τόπο τους.

Η έναρξη ενός σημαντικού εκπαιδευτικού προγράμματος ξεκινάει από την Ψέριμο, όπου αρκετοί από τους περίπου 30 μόνιμους κατοίκους του νησιού, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μαθήματα του νυχτερινού Γυμνασίου Καλύμνου.


Κέντρο επικοινωνίας και ταυτόχρονα σχολική αίθουσα θα γίνει το δημοτικό σχολείο του μικρού νησιού, που έκλεισε πέρυσι με την αποφοίτηση της μοναδικής μαθήτριάς του, της μικρής Αννούλας, η οποία δεν μπόρεσε να μετακινηθεί στην κοντινή Κάλυμνο για να πάει στο Γυμνάσιο.


Ετσι, η «απάντηση» έρχεται με την τηλεμάθηση, με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν η Νομαρχία Δωδεκανήσων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


«Εχουμε εγκαταστήσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στο σχολείο και αυτές τις μέρες αντιμετωπίστηκαν και τα τελευταία τεχνικά θέματα για να λειτουργήσει γραμμή Ιντερνετ, ώστε πλέον να είμαστε σε όλα έτοιμοι», δηλώνει η έπαρχος Καλύμνου Χρυσούλα Σιφουνιού, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα μικρά νησιά, όπως το Αγαθονήσι, η Τέλενδος, οι Λειψοί κ.ά., με τη «σύνδεσή» τους με διάφορα σχολεία.


Η υλοποίηση του προγράμματος στη Ψέριμο θα γίνει με τη φροντίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αφού όμως ανάψει το «πράσινο φως» και το υπουργείο Παιδείας και αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δεν είναι μόνο τα μικρά παιδιά.

Για να ξεκινήσουν τα μαθήματα θα υπάρξει συνεργασία και με τους εκπαιδευτικούς του νυχτερινού Γυμνασίου Καλύμνου, όπου οι μαθητές θα πρέπει να δίνουν στο τέλος του χρόνου τις προαγωγικές εξετάσεις.

Στόχος λοιπόν παραμένει το σχολικό κουδούνι να χτυπήσει ξανά τον Σεπτέμβριο στην Ψέριμο.    



Πηγή : www.newskosmos.com

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...