Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Μεγαλοπρεπή η φετινή εορτή του Αγ. Σάββα με πολύ κόσμο από τα γύρω νησιά


Ήτο ιδιαίτερα αγαπητός στη Κάλυμνο και στα γύρω νησιά του Αιγαίου μιας και πολύ κόσμος  έρχονταν για εξομολόγηση σʼ αυτόν . Δεν κουραζόταν να εξομολογεί επί ώρες, συνήθως μετά τη Θεία Λειτουργία, έγκλειστος στο μικρό του κελί, καμιά φορά έως τις εσπερινές ώρες.
Πολλές φορές δάκρυζε και με επιμονή παρακαλούσε τους εξομολογούμενους για τη μεταστροφή τους.
Παρόλο που ήταν επιεικής και σπλαγχνικός δεν ανεχόταν τη   βλασφημία και την κατάκριση.
Ήτο ασκητική και ποιμαντική μορφή και  άνηκε στη συνοδεία του Aγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Ως ιερεύς ο π. Σάββας ήταν ταπεινόφρων και ασκητικός.
Ήταν πάντοτε σοβαρός και από τους χριστιανούς ζητούσε το ίδιο: Σοβαρότητα.
Αγαπούσε όλους ειλικρινά και πηγαία. Προσπαθούσε να τους βοηθήσει να γίνουν-δια μετανοίας- μέτοχοι της βασιλείας των ουρανών.
Όσο για χρήματα δεν κρατούσε στα χέρια του, ήταν αφιλοχρήματος. Ό,τι ελάμβανε από το εργόχειρο της αγιογραφίας ή την τέλεση μυστηρίων, τα έδινε στους πτωχούς, τις χήρες και τα ορφανά.
Αυτός ήταν σε αδρές γραμμές ο άγιος Σάββας ο εν Καλύμνω, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω το έτος 1948 .

Πηγή : http://kalymnos.wordpress.com

Ευκαιρία οι πτήσεις χαμηλού κόστους προς τη Κω για την τουριστική αγορά της Καλύμνου …

Ενημερώνονται και προετοιμάζονται  όλοι οι φορείς και οι τουριστικοί  επιχειρηματίες της Κω πάνω στις δυνατότητες και τους   «νέους ορίζοντες» που ανοίγονται για το νησί τους,  με τις 3 εταιρείες πτήσεων χαμηλού κόστους , Ryan air, Easy Jet και Jet 2  .
Ο Δήμαρχος Ηρακλειδών  δε σταματά να αναφέρεται  στην προσπάθεια αυτή με τις εταιρείες χαμηλού κόστους, που άρχισε πριν 3 χρόνια, ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για ανάκαμψη του τουρισμού μας.
“ Με τις εταιρείες αυτές – είπε- θα έχουμε 9 πτήσεις την εβδομάδα στο Νησί μας. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτήν την ευκαιρία που μας δίνετε. Όλοι μας πρέπει να δώσουμε ποιότητα στις επιχειρήσεις μας, ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες."
Ο Δήμος Ηρακλειδών  δημιούργησε μάλιστα ειδική ενημερωτική ιστοσελίδα τη “www.kosresorts.gr” . Προτρέπονται όλες οι επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν αυτό το site και να προβάλουν σε αυτό δωρεάν τις επιχειρήσεις τους.
Είναι αλήθεια πως από αυτή την προσπάθεια μπορούμε να ωφεληθούμε. Ας μη χάσουμε το τραίνο άλλη μια φορά …!
Σαφώς και πρέπει να αδράξει την ευκαιρία η Κάλυμνο! Διαφημίζοντας κατάλληλα το προϊόν της στο διαδίκτυο μέσω ανάλογων  ιστοσελίδων όπως και μέσω του google σίγουρα οι πτήσεις αυτές “ξώφαλτσα” ωφελούν τη Κάλυμνο;

πηγή πληροφοριών “ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ”

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...