Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Η AEGEAN ετοιμάζεται για δοκιμαστικές πτήσεις στην Κάλυμνο με αεροσκάφος 68 θέσεων

Η είδηση λέει ότι νέες προοπτικές ανοίγονται για το αεροδρόμιο της Καλύμνου. Η AEGEAN ετοιμάζεται για δοκιμαστικές πτήσεις στην Κάλυμνο με αεροσκάφος 68 θέσεων, προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ανάληψης άγονων γραμμών. Η πρώτη πτήση θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, 21.8.09. Παραθέτουμε το έγγραφο που πήρε σήμερα ο κ. δήμαρχος από την AEGEAN:

Κύριο

Γιώργο Ρούσσο

Δήμαρχο Καλυμνίων

Αθήνα, 14 Αυγούστου 2009
Κύριε Δήμαρχε,



Η AEGEAN AIRLINES ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ



Με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία της για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό ανάληψης άγονων γραμμών, η AEGEAN AIRLINES έχει προγραμματίσει εκπαιδευτικές/δοκιμαστικές πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Αυγούστου 2009 στο αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας.



Την Παρασκευή 21 /8 η πτήση Α3 235 με αεροσκάφος ATR 72-500 (χωρητικότητας 68 θέσεων) θα προσγειωθεί στην Κάλυμνο στις 17:00 και θα αναχωρήσει στις 18:30.



Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επισκεφθείτε το αεροσκάφος μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις πτήσεις θα επιβαίνουν στελέχη της εταιρείας μας, τα οποία μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες.



Με εκτίμηση,



Capt. Ζήσης Πεχλεβανούδης

Διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης

AEGEAN AIRLINES

Τηλ. 210 6694009, e-mail: zpehleva@aegeanair.com





Aegean Airlines

H Aegean Airlines είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας από πλευράς επιβατικής κίνησης, ενώ έχει αυξανόμενη παρουσία στις διεθνείς προγραμματισμένες πτήσεις, μεταξύ της Ελλάδας και προορισμών της Ευρώπης και των γειτονικών χωρών. Το 2008 η Aegean μετέφερε 6 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με το 2007. Η εταιρεία έχοντας παραλάβει ήδη 21 ολοκαίνουργια Airbus 320/321 λειτουργεί σήμερα με ένα συνολικό στόλο 31 αεροσκαφών με μέση ηλικία τα 2 έτη, στις προγραμματισμένες πτήσεις της. Η Aegean καλύπτει 48 τακτικά δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού εκτελώντας συνολικά 200 πτήσεις την ημέρα. Η Aegean έχει γίνει αποδεκτή και είναι σε διαδικασία ένταξης στην μεγαλύτερη και ισχυρότερη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία, στην STAR ALLIANCE. Στην πορεία των 10 χρόνων ιστορίας της, η Aegean έχει βραβευθεί έξι φορές από τoν European Regions Airline Association (ERA) σε αναγνώριση της απόδοσής της, της εμπορικής επιτυχίας και της αφοσίωσης της στην ικανοποίηση των πελατών. Επιπλέον, η Aegean έχει βραβευθεί επανειλημμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ως ο σπουδαιότερος συντελεστής στην αύξηση της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου. Πρόσφατα διακρίθηκε με το βραβείο Skytrax World Airline ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία της Ευρώπης για το 2009.

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...