Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Άγριος ξυλοδαρμός μέσα στο νοσοκομείο Καλύμνου

Στο νοσοκομείο της Καλύμνου αντί να περιθάλπουν ασθενείς αναγκάστηκαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου να εμπλακούν σε αγώνα ελευθέρας πάλης και μποξ.
Διοικητής του νοσοκομείου, γιατροί, τραυματιοφορείς, νοσοκόμοι και νοσοκόμες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα 50χρονο πολίτη, πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ, με άγριες διαθέσεις…
Με το μηχανάκι του φθάνει στο νοσοκομείο, μπαίνει στα εξωτερικά ιατρεία και ζητά περίθαλψη για κάποιες ελαφρές εκδορές που είχε στα άκρα (πιθανώς από πτώση του μοτοποδηλάτου του).

Οι γιατροί και νοσοκόμες στα εξωτερικά ιατρεία τον φροντίζουν, του κάνουν και ακτινογραφία και όταν διαπιστώνουν ότι δεν συντρέχει λόγος εισαγωγής του ανακοινώνουν ότι είναι καλά και δεν χρειάζεται περεταίρω περίθαλψη. Τότε αρχίζει το “SHOW”.

Εξαγριωμένος ζητά να δει τον ορθοπεδικό γιατρό Γιάννη Γαλουζή που κατά το παρελθόν τον περιέθαλψε, όπως ισχύρίζεται.

 Ο Δντής της ορθοπαιδικής κλινικής Γιάννης Γαλουζής όμως βρίσκεται στο χειρουργείο για σοβαρή πολύωρη επέμβαση

Όσο ο 50χρονος αναζητά τον γιατρό και δεν τον βρίσκει ότι συναντά μπροστά του τα σαρώνει και τα ισοπεδώνει.
Σπάει, γκρεμίζει, μετατρέποντας σε κόλαση το νοσηλευτικό ίδρυμα και κυρίως κατατρομοκρατώντας τους ανήμπορους ασθενείς.
Όποιος βρίσκεται μπροστά του δέχεται γρονθοκοπήματα και σωριάζει στο έδαφος.

Τελικά βρίσκει τον γιατρό που έψαχνε

Μόλις ο γιατρός βγαίνει από το χειρουργείο και τον βλέπει ο 50χρονος, αρχίζει ο παλαιστικός αγώνας.
Εκτός εαυτού ξυλοφορτώνει τον γιατρό που δεν ξέρει τι συμβαίνει.
Τραυματιοφορείς, νοσοκόμες αλλά και ο διοικητής, δεν εξαιρούνται από τη μανία του «ασθενούς-μεθυσμένου» δράστη. Ο γιατρός ακόμη δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει ενώ δέχεται κτυπήματα από τον 50χρονο.

Η άμεση και δραστική επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιείται η αστυνομία που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου και με ταχύτητα χελώνας φθάνει στο νοσοκομείο μετά από μισή ώρα!!
Και μόλις καταφθάνει «δραστικά» σε απόσταση ασφαλείας παρακολουθεί το θέαμα.
Ουδεμία παρέμβαση.
Υπερτερεί προφανώς η φιλοσοφία ότι τα πράγματα θα εκτονωθούν από μόνα τους. Άλλωστε στους αγώνες χρειάζονται και οι παρατηρητές.
Αφού κουράστηκε να δέρνει ο 50χρονος ετοιμάζεται να φύγει απειλώντας ότι θα επιστρέψει σε λίγο με καραμπίνα για να "καθαρίσει" τον γιατρό.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Μόλις έφυγε ο δράστης τότε η αστυνομία ζήτησε από τους γρονθοκοπημένους αν επιθυμούσαν να υποβάλουν μήνυση κατά του 50χρονου.
Απογοητευμένοι από την συμπεριφορά της αστυνομίας, Διοικητής νοσοκομείου, γιατροί, τραυματιοφορείς και νοσοκόμες γύρισαν την πλάτη λέγοντας ΟΧΙ.
Τότε οι αστυνομικοί με επικεφαλής το Διοικητή τους αποχώρησαν. Δεν είχε νόημα η παρουσία τους.

Επιστρέφει ο δράστης

Μετά από λίγο όμως επιστρέφει ο 50χρονος, χωρίς καραμπίνα όπως είχε απειλήσει. Ήταν έτοιμος και για δεύτερο γύρο. Όμως με το να έχει φύγει ο γιατρός από το νοσοκομείο δεν έδωσε συνέχεια.


 Ο διοικητής του νοσοκομείου σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με τον αστυνομικό Δντη Δωδεκανήσου στη Ρόδο, πιθανώς και με τον εισαγγελέα Κω, για να ζητήσει προστασία.
Λίγη ώρα μετά τα τηλεφωνήματα του διοικητή του νοσοκομείου, Ω!  του θαύματος καταφθάνει η αστυνομία!!!
Παίρνουν τον 50χρονο μεθυσμένο στο τμήμα, τον κρατούν όση ώρα απαιτείται και μόλις ξεμεθά τον αφήνουν ελεύθερο.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κάλυμνο.







Πηγή :  http://www.kalymniansvoice.gr/

Καλύμνιος ο πλοίαρχος του «ΕΛΕΝΗ ΡΕΝΩ» που κρατούν οι Σομαλοί πειρατές

Σύμφωνα με πληροφορίες της kalymniansvoice.gr, ο ένας από τους δύο Έλληνες του 23μελούς πληρώματος του «Ελένη Ρενώ» που κρατείται από τους πειρατές Σομαλούς, είναι ο πλοίαρχος, ο οποίος είναι Καλύμνιος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της ναυτιλιακής εταιρείας Eurobulker, ελληνικών συμφερόντων, που επικοινώνησαν με την οικογένεια του πλοιάρχου στην Κάλυμνο ήταν καθησυχαστικοί.
Όλα δείχνουν ότι μετά από τις διαπραγματεύσεις με τους Σομαλούς πειρατές, η εταιρεία θα τους καταβάλει τα λύτρα και θα αφήσουν το «Ελένη Ρενώ» να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό την Κίνα.

Ως γνωστό το πλοίο «Ελένη Ρενώ» είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία, φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα για Κίνα.
Στον κόλπο του Άντεν, Σομαλοί πειρατές το κατέλαβαν ζητώντας λύτρα.

Και τα 23 μέλη του πληρώματος -εκ των οποίων οι δύο Έλληνες, πλοίαρχος και ένας ακόμη- είναι καλά στην υγεία τους.
Την διαβεβαίωση αυτή έδωσαν από την ναυτιλιακή εταιρία στην οικογένεια του πλοιάρχου στην Κάλυμνο.

Ενημέρωση 13-5-2010 4:45 μ.μ. :

Στα χέρια Σομαλών πειρατών βρίσκεται από χθες το ελληνικών συμφερόντων bulk carrier, Εleni P, το οποίο ανήκει στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Euroseas του Α. Πίττα.

Ομηροι μαζί με το 19μελές πλήρωμά του βρίσκονται και δύο Ελληνες ναυτικοί. Οπως έγινε γνωστό το Eleni P, κατασκευής 1997, 72.000 τόνων, καταλήφθηκε από τους πειρατές ενώ έπλεε 620 μίλια ανατολικά των ακτών της Σομαλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές όλοι οι ναυτικοί του είναι καλά στην υγεία τους. Το υπό σημαία Λιβερίας panamax, είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία με κατεύθυνση της Κίνα μεταφέροντας χάλυβα.
Στέλεχος της Eurobulk που διαχειρίζεται το Eleni P ενημέρωσε ότι στο πλοίο ανέβηκαν 10 πειρατές, ενώ ακούστηκαν κάποιοι πυροβολισμοί. Μετά την πειρατεία η πλοιοκτήτρια επιχείρησε να επικοινωνήσει με το πλοίο χωρίς αυτό τελικά να καταστεί δυνατό. Το Εleni P ήταν χρονοναυλωμένο προς 15.350 την ημέρα έως τον Αύγουστο.
Στα χέρια των Σομαλών πειρατών βρίσκεται αυτό το διάστημα άλλο ένα ελληνικών συμφερόντων πλοίο το Voc Daizy, το οποίο καταλήφθηκε στις 21 Απριλίου καθώς κατευθυνόταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Σουέζ.
Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Σαμαρτζή. Υπολογίζεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2008 οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν στους πειρατές λύτρα άνω των 30 εκατ. δολαρίων προκειμένου να απελευθερώσουν πλοία και ναυτικούς.
Συνήθως οι διαπραγματεύσεις γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, ενώ κατά μέσο όρο τα λύτρα υπολογίζονται σε 1,5 με 2 εκατ. δολάρια ανά πλοίο. Τελευταία οι πειρατές είχαν αφήσει ελεύθερο το ελληνικών συμφερόντων Navios Apollon της Αγγελικής Φράγκου.


Πηγή :  http://www.kalymniansvoice.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...