Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Σε ετοιμότητα για το Αιγαίο…;

Προκλήσεις εσείς; Ακυρώσεις εμείς 
 Σκληραίνει η Αθήνα αναβάλλοντας τα ταξίδια Δρούτσα- Χρυσοχοΐδη στην Τουρκία …







Σύμφωνα με τη πολιτική δημοσιογραφία της ημέρας η Τουρκία σεβάστηκε χτες την Εθνική Επέτειο και μαχητικά της αεροσκάφη δεν πέταξαν στο Αιγαίο.
Από την άλλη όμως τρεις φορές πάλι μέσω ασυρμάτου προειδοποίησε το ελικόπτερο του Λιμενικού να αποχωρήσει από την περιοχή του Φαρμακονησίου καθ’ ότι τη χαρακτηρίζει "τουρκική περιοχή"!

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ευθαρσώς πως "δεν έχουμε εξαρτημένα αντανακλαστικά, και δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις" . Ωστόσο "Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση τις καθημερινές πια αεροναυτικές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, χωρίς ούτε να τις υποβαθμίζει αλλά και ούτε να τις διογκώνει τεχνητά". Τη δήλωση αυτή έκανε χθες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο Β. Βενιζέλος, αφού προηγουμένως είχε προκληθεί έντονη ανησυχία και σύγχυση από την πορεία που είχε τα μεσάνυχτα της 24ης Μαρτίου η τουρκική κορβέτα "BAFRA" στο στενό του Καφηρέα.
Η κυβέρνηση ναι μεν αναγνωρίζει δημοσίως ότι η τουρκική κορβέτα παραβίασε τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης και μπήκε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν επιβεβαιώνει την αρχική εικόνα που είχαν τα κέντρα επιχειρήσεων του Λιμενικού και του ΓΕΕΘΑ ότι η "BAFRA" ενώ έπλεε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο στενό του Καφηρέα επιχείρησε να κάνει έλεγχο στο διερχόμενο εμπορικό πλοίο "Αρχάγγελος"!
Η κυβερνητική στρατηγική εκφράζεται απόλυτα από την επισήμανση Βενιζέλου: "Δεν έχουμε εξαρτημένα αντανακλαστικά, δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις. Πάντα έχουμε έναν σταθερό άξονα: την ειρήνη στην περιοχή που προκύπτει μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, μέσα από τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, των υφισταμένων συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των διοικητικών αρμοδιοτήτων που έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς συμβάσεις και αποφάσεις διεθνών οργανισμών"
Ορθά όμως και ο Θ.Πάγκαλος αναφέρθηκε και στην «εξαιρετικά επικίνδυνη» κρίση στο εσωτερικό της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας όμως πως η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ταυτόχρονα να είναι ψύχραιμη καθώς «δεν ωφελεί να υπερβάλουμε ούτε όμως και να αγνοούμε τα γεγονότα».

πληροφορίες  “ΤΑ ΝΕΑ”

“Παγίδες” τα παλιά εγκαταλειμμένα σπίτια …

Σε ένα  εννιάχρονο παιδί αυτή η “παγίδα” στάθηκε μοιραία. Ως φαίνεται συνήθιζε με την  παρέα του  να πηγαίνουν στα χαλάσματα του ερειπωμένου σπιτιού … 
Το παιδί βρήκε τραγικό θάνατο από ένα  μεσότοιχο που  κατέρρευσε
Παρόλο που το εγκαταλελειμμένο σπίτι  βρίσκεται επί του κεντρικού δρόμου της ενορίας Αγίου Θεολόγου και πολλά παιδιά της γειτονιάς καταφεύγανε στην   εσωτερική του αυλή για παιχνίδι,  δεν είχε ληφθεί μέριμνα να χτιστούν οι πόρτες του σπιτιού… 








Πηγή : http://kalymnos.wordpress.com

Καλός προμηνύεται ο καιρός την Μ. Εβδομάδα στα νησιά μας …

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις ΕΜΥ ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα προμηνύεται καλός με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται την ημέρα στους 20-22 βαθμούς, με Νοτιάδες από τη  Μ. Τετάρτη. 











Πηγή : http://kalymnos.wordpress.com

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...