Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Φωτεινό διάλειμμα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου (9 ΦΩΤΟ & 3 VIDEO)

Φωτεινό διάλειμμα στην γκρίζα προεκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών ήταν η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 με κορύφωση την παρέλαση των μαθητών και μαθητριών της Καλύμνου. Τα παιδιά θύμισαν στους μεγάλους ότι εκτός από τη διεκδίκηση της εξουσίας και των όσων απορρέουν από αυτή, υπάρχουν και άλλες αξίες.
Το πρωινό της εθνικής επετείου, παρά τις «απειλές» της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και την ολονύκτια βροχή της 27ης προς 28η Οκτωβρίου, τελικά εξελίχθηκε σε λιακάδα. Στις 10:30´έγινε η Δοξολογία στον ιερό μητρ. ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παϊσίου, παρουσία των τοπικών αρχών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δ/ντής του 4ου Δημ. Σχολείου κ. Παν. Γιαμαίος και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μπρακουμάτσος, ενώ σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις της ημέρας το παρών έδωσε ο κ. Β. Υψηλάντης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου με το ψηφοδέλτιο του κ. Χαρ. Κόκκινου στο Ν. Αιγαίο.
Μετά τη Δοξολογία η πομπή των επισήμων προς το Ηρώο, όπου παρατάχθηκε για την τέλεση Τρισάγιου από το μητροπολίτη και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του νησιού. Στη συνέχεια το λόγο είχαν τα παιδιά με την παρέλασή τους μπροστά από την εξέδρα των επισήμων υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Παρήλασαν, κατά σειρά εμφάνισης, πρώτα οι πρόσκοποι και τα αθλητικά σωματεία, σαν «πρόλογος» της παρέλασης, και ακολούθησαν όλα τα δημοτικά σχολεία της Καλύμνου, τα γυμνάσια-λύκεια, για να κλείσει την παρέλαση τμήμα στρατού.
Το απόγευμα στις 6:30´το Αναγνωστήριο είχε εκδήλωση με ομιλήτρια την κα. Φανή Καπελλά-Κουτούζη, η οποία είχε θέμα της: «Ελληνοϊταλικός Πόλεμος 1940-41: Το πολιτικό και διπλωματικό πλαίσιο του κορυφαίου αυτού γεγονότος της νεότερης ιστορίας μας. Οι πρώτες νίκες». Την ομιλία της η κα Καπελλά συμπλήρωσε με προβολή DVD για τον πόλεμο του ’40. 
Οι μαθητές άλλαξαν το κλίμα των ημερών, το έκαναν πιο πατριωτικό και εθνικό, πιο αίθριο. 
Η εξέδρα των επισήμων (στενότης χώρου...)
 Τμήμα των επισήμων προ του Ηρώου (αρκετοί....)
 Λυκόπουλα με τη χαρά της παρέλασης
 Τελαυταίοι αλλά με στυλ και αυτοπεποίθηση (2ο Δ.Σ. Πόθιας)
 Με λεβαντιά και περηφάνια (3ο Δ.Σ.)
 Ευέλπιδες... (5ο Δ.Σ.)
 "Δε μας τρομάζουν τα νέα μέτρα" (Βαθύς)
 Με απόλυτη συγκέντρωση (Πάνορμος)
 Σε 3 χρόνια ανανεώνουν το εκλογικό σώμα (2ο Γυμνάσιο)



ΠΗΓΗ : www.argokalymnos.gr

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...