Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Άρωμα Καλύμνου,χθες Πέμπτη στην εκπομπή «Πάμε Πακέτο» με την μικρή Σαββίνα Έλληνα

Άρωμα Καλύμνου χθες Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ» που παρουσιάζει η  Βίκυ Χατζηβασιλείου, με προσκεκλημένη τη μικρή Σαββίνα Έλληνα.
Η εντεκάχρονη μαθήτρια Σαββίνα από την Κάλυμνο, ήταν ο αποστολέας του πρώτου πακέτου, προκειμένου να ευχαριστήσει τον άνθρωπο που της έδωσε την έμπνευση για να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερό της όνειρο.
Τη δημιουργία μιας ανοιχτής βιβλιοθήκης στην Κάλυμνο!
Η μικρή Σαββίνα ,χωρίς τρακ και ετοιμόλογη είναι σίγουρο ότι εντυπωσίασε στέλνοντας το μήνυμα «πως ένα παιδί μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο» και με αυτή τη φιλοσοφία κινείται στη ζωή της
. Πριν ένα χρόνο, διαπίστωσε πως από το νησί της Καλύμνου, λείπει ένας χώρος όπου θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται τα νέα παιδιά, να διαβάζουν και να συζητούν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, δηλαδή μια ανοιχτή βιβλιοθήκη.
Από τη στιγμή που πέρασε η ιδέα από το μυαλό της, δεν σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί να την πραγματοποιήσει.
Η μικρή αποστολέας χτύπησε τις πόρτες των τοπικών αρχών και όχι μόνο ,κι ο λόγος της, κατάφερε να καθηλώσει και να αφυπνίσει όλους τους μεγάλους.
Σήμερα πια, το όνειρό της έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά αφού περισσότερα από 3.000 βιβλία έχουν συγκεντρωθεί, και η Σαββίνα θέλησε μέσα από την εκπομπή «Πάμε Πακέτο» να ευχαριστήσει μια σπουδαία γυναίκα που έγινε, άθελά της, η αφορμή για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης.
Ήταν η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Βαρελά το βιβλίο της οποίας με τίτλο «Δράκε, Δράκε εισ' εδώ;» ενέπνευσε την μικρή Σαββίνα για να σκεφτεί ότι η δημιουργία μίας Βιβλιοθήκης θα έδινε διέξοδο σε πολλά παιδιά.
Στην εκπομπή μαζί με την Σαββίνα ήταν η μητέρα της, ενώ μίλησαν η γιαγιά της, η δασκάλα της κ. Στάλλα , ο Διευθυντής του Νικηφορείου Γυμνασίου Παντελής Έλληνας και ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης. Επίσης προβλήθηκαν εικόνες από το Σχολείο με τους συμμαθητές της μικρής Σαββίνας αλλά και από την Κάλυμνο .

ΠΗΓΗ : www.kalymnos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...