Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Με κάθε επισημότητα η κηδεία του επισκόπου Εμμανουήλ

Η κηδεία του μακαριστού επισκόπου Εμμανουήλ (Αλευροφά) έγινε με κάθε επισημότητα, το Σάββατο στις 11.π.μ. στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος.   
Η σορός του εκδημήσαντος είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο μητροπολιτικό ναό, για 24 ώρες, από τις 11π.μ της Παρασκευής, την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας. 
Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν πέντε μητροπολίτες, σύμπας ο ιερός κλήρος της Καλύμνου και μεγάλο πλήθος κόσμου. Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Κω, Ν. Υερσέης (που συνέπεσε να βρίσκεται στην Κάλυμνο για συγγενικές του υποχρεώσεις, καθότι Καλύμνιος) και Μπουρούντι (που φιλοξενούνταν στην Κω), ενώ ο μητροπολίτης Καλύμνου κ. Παΐσιος και οι ιερείς παρατάχθηκαν ημικυκλικά στο φέρετρο. Στο τέλος εκφωνήθηκαν επικήδειοι με πρώτο αυτόν του μητροπολίτη Ρόδου, και αναγνώστηκαν ψηφίσματα.
 Μετά την νεκρώσιμη ακολουθία η σορός του μεταστάντος ιεράρχη φερόμενη πάνω σε στρατιωτικό όχημα και συνοδευόμενη από τρεις μητροπολίτες (φωτο: στο κέντρο ο Ρόδου, δεξιά ο Κώου, αριστερά ο Μπουρούντι), τις φιλαρμονικές του Δήμου Καλύμνου και του Δήμου Λακατάμιας (που βρισκόταν στην Κάλυμνο για εκδηλώσεις), καθώς και από τον ιερό κλήρο αλλά και με την ακολουθία κόσμου, μεταφέρθηκε στην τελευταία της κατοικία, στο νεκροταφείο του Αγ. Μάμαντος, δίπλα στο μνήμα του μητροπολίτη Ισιδώρου, νότια του Ιερού.
Ηταν μια κηδεία που συγκέντρωσε όλα τα εξωτερικά στοιχεία της επισημότητας και της απόδοσης τιμών. (ΣΝΤ)

ΠΗΓΗ: www.argokalymnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...