Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Στην Κάλυμνο τα πλοία της Blue Star Ferries

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας Blue Star Ferries, που επισκέφθηκαν την Κάλυμνο για να δουν εκ του σύνεγγυς την (πρόχειρη - προσωρινή) παρέμβαση στη προβλήτα, στον έξω μώλο της Καλύμνου και τη δυνατότητα προσέγγισης των πλοίων της εταιρείας. Είναι πλέον θέμα μικρού χρονικού διαστήματος για να παρθεί η τελική απόφαση, τα πλοία Blue Star 1 και 2 που επί σειρά ετών δεν συμπεριελάμβαναν στα δρομολόγια τους την Κάλυμνο λόγω του μήκους τους, τώρα να προσεγγίζουν στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα.
Θεωρείται βέβαιο ότι η απόφαση αυτή προσδίδει νέα αναπτυξιακή διάσταση στην Κάλυμνο, δεδομένου ότι το πρόβλημα του ακτοπλοϊκού ταλάνιζε την οικονομία του νησιού.
Για το θέμα αυτό διευκρινίστηκε σε δηλώσεις στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ του Δ/ντή εμπορικού τμήματος της εταιρείας Διονύση Θεοδωράτου, αλλά και παλιότερα του Διευθύνοντος Συμβούλου Μιχάλη Σακέλλη καθώς επίσης και του πρώην ιδιοκτήτη Περικλή Παναγόπουλου ότι, πολιτική της εταιρείας ήταν και είναι, η Κάλυμνος των 17.000 κατοίκων να συμπεριλαμβάνεται στα δρομολόγια των πλοίων, αρκεί να γίνει προβλήτα που να επιτρέπει χωρίς κίνδυνο να προσεγγίζουν τα πλοία τους.
Σύμφωνα με τον "Παλμό της Καλύμνου τη φωνή του Καλύμνιου" οι πλοίαρχοι Καϊταρτζής και Τσιμαράς της εταιρείας Blue Star Ferries που επισκέφθηκαν το νησί της Καλύμνου ανέφεραν ότι θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και δοκιμαστική προσέγγιση πλοίου της Blue Star.
Τόσο ο Δήμαρχος Καλύμνου Γ. Ρούσσος όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχ. Μπούκης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις θετικές εντυπώσεις των εκπροσώπων της εταιρείας Blue Star Ferries.
Δείτε στο βίντεο της kalymniansvoice.gr την διαδρομή προς την διαμορφωμένη προβλήτα

Ασφαλτοστρώθηκε και το έξω λιμάνι from Kalymnians Voice on Vimeo.


Πηγή : http://www.newskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...