Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ο Φ. Κουβέλης για τη σύνδεση με την Κάλυμνο

Τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να αποκτήσει η Κάλυμνος τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς το λιμάνι του Πειραιά, ζητεί να μάθει, με ερώτησή του προς τους υπουργούς ΕΝΑΝΠ, Αναστάση Παπαληγούρα, και ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης.
Επίσης ζητεί να μάθει αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην ταχύτατη έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για το έργο «Κατασκευή αποβάθρας Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνου», καθώς και στην άμεση ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης: «Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Καλύμνου είναι γνωστό και χρονίζον, το οποίο επιδεινώνεται από την καθυστέρηση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για τις εργασίες κατασκευής αποβάθρας σκαφών, εξωτερικά του λιμένα του νησιού», και προσθέτει: «Δυστυχώς, δεν έχουν ληφθεί οι αναγκαίες αποφάσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, με συνέπεια να μην μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά με τα δύο μόνο δρομολόγια που γίνονται κάθε εβδομάδα από και προς τον Πειραιά».


Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...