Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Στην Κάλυμνο Κέντρο Τένις, Αθλητική Όαση ( video)


Το τένις και στην Κάλυμνο; Ναι, απίστευτο και όμως αληθινό. Και όχι μόνο αληθινό αλλά και πολύ εντυπωσιακό. Δύο γήπεδα τένις με υψηλές προδιαγραφές, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη και πανελλήνιους αγώνες, και μαζί αίθουσα σύγχρονου γυμναστηρίου.


Πού βρίσκεται αυτό το νέο αθλητικό κέντρο; Στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελέους, στους Ποταμούς (βρύσες). Εκεί που το διοικ. σ/λιο του Ιδρύματος είχε κατασκευάσει, δίπλα στη μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) με δύο κερκίδες. Ο χώρος αναμορφώθηκε πλήρως και έγινε μια αθλητική όαση για αθλητές… κάθε ηλικίας αλλά και για θεατές. Ο επισκέπτης θαυμάζει την εκπληκτική τελειότητα των κατασκευών, την οργάνωση του χώρου σε επίπεδα, ακόμη και την εποπτική θέα του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου που προσφέρει στο θεατή.
Πάνω απ’ όλα, η Κάλυμνος απέκτησε  ένα σύγχρονο κέντρο σωματικής αλλά και πνευματικής άσκησης. Γιατί το τένις βοηθάει τον αθλούμενο να κατακτά φυσική κατάσταση μαζί και ψυχική ισορροπία και χαλάρωση. Όμως, μαζί με τους αθλητές όποιος θέλει να περάσει λίγες ώρες μακριά από την ένταση της καθημερινότητας, μπορεί να πάει στον κεντρικό-απόκεντρο αυτό χώρο και να παρακολουθήσει ένα ευγενές άθλημα, το οποίο πριν λίγα χρόνια ήταν προνόμιο των ανώτερων κοινωνικά τάξεων και τώρα γίνεται συνεχώς κατάκτηση όλων των κοινωνικές τάξεων.
Πώς και βρέθηκε η Κάλυμνος με ένα τόσο σύγχρονο κέντρο τένις; Πολλοί οι παράγοντες που συνέβαλαν και πολλά πρόσωπα βοήθησαν. Όμως, η εμφάνιση η ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου τένις οφείλεται, κατά πρώτον, στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ειδικευμένο στο τένις, κ. Γρηγόρη Νίκου, ο οποίος ήρθε στην Κάλυμνο… για να μείνει. Αυτή τη στιγμή θεμελιώνει την επαγγελματική του παρουσία στο νησί μας με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, με φιλοπρόοδο πνεύμα, με δυναμική επιχειρηματικότητα και, το σημαντικό, με ποιοτική αθλητική κουλτούρα.
Αλλά ο κ. Γρ. Νίκου αν δεν είχε βρει τους ιδανικούς συνεργάτες θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματώσει το όνειρο του. Και οι συνεργάτες αυτοί  είναι η ηγουμένη της ι. μονής Ροότσου Αγνή Μαγκλή και τα μέλη του διοικ/κού συμ/λίου του Ιδρύματος Ελέους, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ρήγα (ο χώρος είναι ιδιοκτησία της μονής και του Ιδρύματος). Συνεργάτες  πολύτιμοι, με προοδευτική αντίληψη και κοινωνική ευαισθησία. Άνοιξαν τις πόρτες του Ιδρύματος στην Κοινωνία βοηθώντας τον κ. Νίκου, ως συνεταίροι μόνο για την κατάκτηση του αγαθού, χωρίς να αποβλέπουν σε επενδυτικό κέρδος.
Και τα σχέδια του διοικ. σ/λίου και της ηγουμένης δεν τέλειωσαν εδώ. Είναι ακόμη πιο τολμηρά, βλέπουν συνεχώς ψηλότερα. Ετοιμάζουν πολιτιστική αίθουσα των 300τ.μ. και άλλους στεγασμένους χώρους (μιας και ο Δήμος επί 30 και πλέον χρόνια το υπόσχεται στο λαό σαν λογάς και μόνο Μαικήνας του πολιτισμού). Με άλλα λόγια, το Ίδρυμα Ελέους κρατάει σταθερά την πατριωτική και κοινωνική ρότα που χάραξαν οι μεγάλοι ευεργέτες της Καλύμνου Νικόλαος Βουβάλης και, στη συνέχεια, η σύζυγός του Αικατερίνη Βουβάλη, της οποία δημιούργημα είναι το Ίδρυμα Ελέους.
Το Κέντρο Τένις άρχισε να λειτουργεί στο χώρο αυτό πριν δύο χρόνια, έχει ήδη κερδίσει πολλούς φίλους του αθλήματος, αλλά από φέτος διαθέτει την πλήρη οργάνωση.
Τα εγκαίνιά του έγιναν την Κυριακή το βράδυ, 21.8.2011, με αγιασμό από το μητροπολίτη κ. Παΐσιο. Παραβρέθηκε ο βουλευτής κ. Γ. Κασσάρας, η ηγουμένη Αγνή, το διοικ. σ/λιο του Ιδρύματος Ελέους και πολύς κόσμος. Μετά τον αγιασμό οι παρόντες απόλαυσαν ωραιότατες λιχουδιές της πλούσιας δεξίωσης του Κέντρου και η βραδιά έκλεισε με τον τελικό του 1ου τουρνουά τένις.
Ηταν πρωτόγνωρη η ησυχία και γαλήνη που ζήσαμε για ένα τρίωρο σε… αθλητικό χώρο. Συγχαρητήρια στον κ. Γρ. Νίκου και στο Ίδρυμα Ελέους.    




ΠΗΓΗ : www.argokalymnos.gr/


Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...